Ga naar de inhoud

Neil Robertson en Barry Hawkins spelen finale op Masters na dubbele zenuwslag

Neil Robertson en Barry Hawkins bikkelen morgen om de eindzege op de Masters snooker. Robertson wipte Mark Williams na een onwaarschijnlijke nagelbijter, Hawkins klopt Judd Trump na opnieuw een decider.

Emotionele Robertson wipt Williams

Bijna een kwarteeuw geleden speelde en won Mark Williams zijn eerste finale op de Masters, het toernooi waaraan enkel de beste 16 spelers ter wereld mogen deelnemen.

 

De Welshman leek op weg om 20 jaar na zijn laatste finale opnieuw helemaal tot het einde door te stoten, want hij kwam tegen Neil Robertson op een 4-1-voorsprong en zo op 2 frames van de winst.

 

Maar Robertson kon het tij keren, waardoor we een 11e en beslissend frame kregen. Ook nu leken de kaarten goed te liggen voor Williams. Robertson had 2 snookers nodig om in de running te blijven. En dat lukte!

 

Williams ging in de fout op de gele bal en Robertson nam over door de hele tafel leeg te spelen. Een weergaloos einde, dat heel wat emoties losweekte bij Robertson. De Australiër staat zondag voor de 4e keer in de finale van de Masters, in 2012 won hij het toernooi.

 

(lees verder onder de video)

De cruciale misser van Mark Williams:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hawkins klopt Trump na opnieuw een decider

In de andere halve finale stond 's werelds nummer 2 Judd Trump tegenover Barry Hawkins, de killer van 's werelds nummer 1 Mark Selby in de kwartfinale. Trump en Hawkins hielden mekaar in evenwicht tot 2-2, maar toen achtte Hawkins zijn moment gekomen. 

 

Met twee frames op een rij, waaronder een knappe 124-break, zette hij Trump onder druk, maar zoals wel vaker is The Juddernaut dan op zijn best. Met twee klinische frames hing hij de bordjes weer gelijk. Het momentum lag bij Trump.


In het belangrijke negende frame kreeg Trump als eerste de kans om de tafel aan te vallen. Met succes, want Hawkins kreeg geen punt op het bord. Van 2-4 naar 5-4, Trump leek ontketend.


Maar alweer volgde er een plottwist. Met de rug tegen de muur vond Hawkins zijn beste snooker terug. Met een dominant tiende frame dwong hij een decider af en in die decider stond er geen maat op Hawkins. Hij bekampt morgen Robertson in de finale.