Schreuder: "Genoeg over Gouden Schoen gesproken, nu willen we het tonen op het veld"

Schreuder tijdens zijn eerste persbabbel in Westkapelle.

Alfred Schreuder heeft voor het eerst met de pers gesproken op Belgische bodem. De nieuwe trainer van Club Brugge debuteert morgen in een leeg Jan Breydelstadion tegen STVV. Hoe gaat de Nederlander spelen? "Ik praat liever over veldbezettingen dan over systemen", blijft hij op de vlakte.

Verslag uit Journaal:

Schreuder is onder indruk van Brugse infrastructuur: "Daaraan zal het niet liggen"

De persconferentie van Schreuder begon met een vraag van de supporters van Club Brugge. Wat is zijn indruk van het Belfius Basecamp in Westkapelle? "Geweldig", vat de Nederlander samen.

 

"Ik heb al bij veel grote clubs gezeten, maar zoiets groots en professioneels heb ik nog nooit gezien. Het gebouw is geweldig, de velden zijn top, de infrastructuur is er goed. Daaraan zal het dus niet liggen."

 

Schreuder begint morgen met een thuiswedstrijd tegen STVV aan het echte werk. Hebben Noa Lang (morgen geschorst) en Charles De Ketelaere het missen van de Gouden Schoen al verteerd? "Ja hoor, de jongens zijn er goed mee omgegaan."

 

"Het is natuurlijk een teleurstelling en een tegenslag, maar goed, daar moet je mee omgaan in het leven, dat geldt ook voor onze jongens. We hebben er kort over gesproken, individueel, en ze gaan er goed mee om."

 

"Maar er is nu genoeg over gesproken, we moeten het op het veld laten zien. We zijn met z'n allen bereid om ons te verbeteren, uiteindelijk gaat het om het kampioenschap en de Beker van België."

Er is nu genoeg over de Gouden Schoen gesproken, we moeten het op het veld laten zien.

Alfred Schreuder

"Hier zijn de regels anders"

Hoe wil Schreuder met Club Brugge spelen? Op stage in Spanje probeerde hij meerdere systemen uit. "Voor morgen op zich ben ik er natuurlijk al uit. Maar ik vind dat een ploeg twee verschillende systemen moet beheersen. Daar hebben we veel aandacht aan besteed. Ik praat liever over een veldbezetting dan over een systeem."

 

Niet alleen Schreuder is nieuw bij blauw-zwart, ook de jonge Canadese winger Tajon Buchanan kwam er na Nieuwjaar bij. "Hij heeft op mij een heel goede indruk gemaakt op trainingskamp", zei Schreuder. "De kans bestaat zeker dat hij morgen in de basis staat."

 

"Club Brugge heeft belang bij goede spelers, hem vind ik een hele goede. Hij zou voor elke topclub een welgekomen versterking zijn."

 

Is Schreuder al helemaal mee met het systeem van de play-offs? "Dat systeem bestaat hier al langer, ik ben het niet gewend geweest. Persoonlijk vind ik dat de ploeg die na 34 wedstrijden bovenaan staat ook kampioen is, maar goed: hier zijn de regels anders."

 

"We staan nu 7 punten achter. We moeten beter voetballen met minder tegengoals. Als we daarin slagen, dan gaan we de achterstand uiteindelijk wel inlopen, denk ik."

Ik praat liever over een veldbezetting dan over een systeem.

Alfred Schreuder

De persconferentie met Alfred Schreuder: