Ga naar de inhoud

De kerstwens van Bart Swings? Olympisch goud! "En dat is niet onrealistisch"

Bart Swings ziet het helemaal zitten.

Deel 1 van het seizoen zit erop voor Bart Swings (30). Een hoofdstuk waar de snelschaatser vertrouwen uit put met het oog op de Olympische Winterspelen in februari.

In de Wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika reed Bart Swings deze maand naar goud en zilver op zijn specialiteit: de massastart.


"Ik verbeter elke week en elke wedstrijd", vertelt de vice-olympische kampioen. "Die stijgende lijn vind ik nu het belangrijkste. Op die manier kan er veel gebeuren op de Olympische Spelen in Peking."


Die staan in februari op het programma. "Tot dan hoef ik niks meer te tonen", stelt Swings, die zijn olympisch ticket op zak heeft. "Nu wordt het hoofdzakelijk hard werken: stevig trainen en focussen op details."


"Om te pieken op de Olympische Spelen en mijn grote droom te verwezenlijken: olympisch goud."

 

"Ambitieus, maar tijdens de Wereldbekers heb ik laten zien dat een olympische titel niet onrealistisch is. Ik sta alvast waar ik wil staan", weet Swings.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Technisch en tactisch rijd ik goed"

In de massastart behoort Bart Swings tot de favorieten, maar ook op de andere afstanden loopt het weer op wieltjes.


"De voorbije jaren liep het even wat minder", vertelt de 30-jarige topatleet. "Nu sta ik er weer."


Swings begon het seizoen met een bemoedigende 5e plaats op de 5.000 meter. "Dat was al even geleden", geeft hij toe. "Sinds de Olympische Spelen van 2018 was me dat niet meer gelukt. Nu draai ik weer mee rond die 5e plaats."


"Technisch en tactisch rijd ik goed, maar ik ga me blijven concentreren op die punten. Dan kan het alleen maar beter worden", zegt Swings met de glimlach.

Afspraak in februari in de Speed Skating Oval van Peking.

De voorbije jaren liep het even wat minder. Nu sta ik weer waar ik wil staan.

Bart Swings

Bekijk de reportage met Bart Swings

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.