"Jan Ullrich is opgenomen in Mexicaans ziekenhuis omdat hij hervallen is"

Het zou opnieuw niet goed gaan met oud-Tour-winnaar Jan Ullrich. Toen de 48-jarige Duitser terugvloog van een reis naar Cuba moest het vliegtuig een tussenlanding maken. "Omdat Ullrich niet in staat was om het vervolg van de reis aan te vatten", meldt de Duitse krant Bild.

3 maanden geleden sprak voormalig topwielrenner Jan Ullrich nog openhartig over zijn drank- en drugsverleden. "Ik ben ermee gestopt omdat ik bijna dood was", had Ullrich verteld in de podcast van Lance Armstrong, zijn voormalige rivaal.

Ullrich leek weer op het rechte pad te zitten. Vorige maand trok hij samen met zijn verloofde Elisabeth naar haar thuisland Cuba. Ullrich ontmoette er zijn toekomstige schoonouders.

Op het einde van de reis (2 december) vierde Ullrich in Cuba zijn 48e verjaardag. Blijkbaar verviel hij in zijn oude gewoontes. Volgens de Duitse krant Bild was Ullrich in een niet al te beste toestand het vliegtuig opgestapt.

Tijdens de terugvlucht moest het vliegtuig een tussenlanding maken. Ullrich zou niet meer in staat zijn geweest om het vervolg van de reis aan te vatten.

De voormalige wielrenner rust momenteel uit in een ziekenhuis in Mexico. "Omdat hij hervallen is in zijn verslaving", schrijft Bild.

Wanneer zijn lichaam het toelaat, zal Ullrich doorreizen naar Zwitserland (waar hij woont). Daar wil Ullrich zich verder laten behandelen.

Jan UIllrich (archieffoto) met zijn mentor Rudy Pevenage.

Wie is Jan Ullrich?

Jan Ullrich was profrenner van 1995 tot en met 2006. In 1997 boekte hij zijn grootste triomf met eindwinst in de Tour de France. Ullrich was toen 23. 

Later botste de Duitser in de Tour vaak op Lance Armstrong. In totaal eindigde hij liefst 5 keer tweede in het eindklassement.

Naast zijn Tour-zege kroonde Ullrich zich ook 2 keer tot wereldkampioen tijdrijden en werd hij olympisch kampioen op de weg in 2000. Hij won ook 1 keer de Vuelta.

 

In de laatste jaren van zijn carrière ging het mis. Ullrich liet zich in met de omstreden sportarts Fuentes en werd schuldig bevonden aan bloeddoping. Later geraakte hij verslaafd aan drugs en drank.