Jan Ullrich: "Ik ging dezelfde weg op als Marco Pantani, ik was bijna dood"

  Jan Ullrich met Rudy Pevenage, de man die hem jarenlang begeleidde.

  Afgelopen weekend trokken voormalige rivalen Lance Armstrong (50) en Jan Ullrich (47) samen op pad op Mallorca. De Duitser vertelde openlijk over een moeilijke periode: "Ik ben gestopt met drugs en drink geen alcohol meer", zegt Ullrich in The Move, de podcast van Armstrong.

  Lance Armstrong en Jan Ullrich vochten 2 decennia geleden talrijke duels uit in de Tour. Achteraf bleek dat een donkere periode voor het wielrennen geweest te zijn.

   

  Ullrich zelf ging daarna ook op persoonlijk gebied door een donkere periode. "3 jaar geleden had ik grote problemen. Ik was dezelfde weg aan het opgaan zoals (wijlen) Marco Pantani. Ik was bijna dood."

   

  "Ik ben er bovenop geraakt dankzij mijn vrienden. Enkele jaren geleden ben ik gestopt met drugs. Ik drink ook geen alcohol meer", vertelt Ullrich in de podcast van Lance Armstrong.

   

  "Lange tijd wist ik niet meer wat goed was voor mij. Fietsen is goed voor mij. Optrekken met vrienden is dat ook, net zoals mijn kinderen, mijn vrouw en mijn familie."

  Lange tijd wist ik niet meer wat goed was voor mij

  Jan Ullrich

  Een fitte Ullrich straalde op Mallorca. "Ik leef dan ook heel gezond en mijn vriendin kookt gezond voor mij. Daardoor ben ik weer fit en voel ik me weer gelukkig."

  Gisteren zag Armstrong naar eigen zeggen sterretjes door het helse tempo van Ullrich tijdens een fietstocht.

   

  "Eigenlijk hing ik gewoon aan het wiel van George (Hincapie). Hij maakte het tempo, ik volgde hem gewoon", geeft Ullrich toe.

  Foto's van Armstrong en Ullrich tijdens hun fietstocht op Mallorca