Eli Iserbyt (5e) dolgelukkig na zege Vanthourenhout: "Beter dan zelf winnen"

  Iserbyt met een dikke knuffel voor Vanthourenhout in Namen.

  In een week waar Michael Vanthourenhout af te rekenen kreeg met "moeilijke familiale omstandigheden", kon de renner van Pauwels Sauzen - Bingoal zijn mooiste zege uit zijn carrière vieren. Dat zorgt voor heel wat blijdschap, ook bij ploegmaat Eli Iserbyt: "De laatste 3 ronden was ik meer naar het grote scherm aan het kijken dan mijn eigen wedstrijd te rijden."

  Een innige omhelzing tussen ploegmaats Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt na de cross in Namen.

   

  Vanthourenhout kwam na een heroïsch duel als eerste over de streep in de Wereldbekerwedstrijd. Daarenboven klopte hij grote naam Tom Pidcock. Een prachtige afsluiter van een moeilijke week, vindt ook Iserbyt.

   

  "De laatste 3 ronden was ik meer naar het grote scherm aan het kijken dan mijn eigen wedstrijd te rijden", reageert de leider in de stand. 

   

  "Op dit moment voelt de overwinning van Michael beter dan zelf winnen. Hij knokt altijd, werkt hard voor de rest en verdient deze overwinning dubbel en dik."

  Michael Vanthourenhout wist met zijn blijdschap geen blijf.

  Een overwinning voor de familie

  Ook bij de man van de dag zelf kon het geluk niet op.

   

  "Dit voelt heel speciaal", opent hij bij Renaat Schotte. "Ik heb er lang in geloofd, maar dacht toch dat Pidcock te sterk ging zijn. Dankzij het publiek kon ik toch alles geven."

  Zeker door de familiale omstandigheden deze week, is dit een van de mooiste overwinningen uit mijn carrière.

  Michael Vanthourenhout

  Na een moeilijke week, volgt nu de ultieme beloning. Vanthourenhout klopt het hele pak op waarde in een van de mooiste crossen van het seizoen. Dat doet iets met een renner.


  "Zeker met de familiale omstandigheden die erbij kwam deze week, is dit een van de mooiste overwinningen uit mijn carrière", weet hij. "Ik draag deze overwinning dan ook op aan mijn familie"

  Reacties na de WB in Namen bij de mannen

  Lees ook: