Vanthourenhout boekt in slopende Citadelcross mooiste zege uit zijn carrière

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Namen
  trophy Michael Vanthourenhout
  einde
  startfinish
  01234567

   Op de Citadel van Namen heeft Michael Vanthourenhout een prestigieuze zege geboekt in de Wereldbeker. Op de lastige omloop bleef hij Tom Pidcock de baas. Wereldbeker-leider Eli Iserbyt eindigde 5e.

   Bekijk de samenvatting:

   "Krijgen we opnieuwe een duel Pidcock-Iserbyt te zien in Namen?", was de vraag die op ieders lippen brandde bij aanvang van de wedstrijd.


   Het antwoord op die vraag volgde al snel: neen. Daar stak Toon Aerts een stokje voor. Met een verschroeiende openingsronde zette hij de tegenstand op ruim 10 seconden.


   Er leek geen maat te staan op de renner uit de stal van Sven Nys. Tom Pidcock - die lek reed in de eerste ronde - en Michael Vanthourenhout openden de jacht, Eli Iserbyt plooide in de achtergrond.


   Maar toen vergalde een lekke band het feestje van Aerts. De achtervolgers kenden geen genade en knalden hem voorbij. En plots streden Michael Vanthourenhout en Tom Pidcock voor de overwinning.


   In het bloedstollende duel maakte de Brit tot tweemaal toe een foutje, waardoor hij onzacht kennismaakte met de grond in Namen. Vanthourenhout profiteerde en nam de wedstrijd in handen. 

    

   Pidcock kraakte, onze landgenoot wist met zijn blijdschap geen blijf. Iserbyt? Die kwam niet in het stuk voor en moest vrede nemen met een 5e plek, op 2 minuten van zijn ploegmaat.

   Pech voor Aerts, Pidcock en Vanthourenhout nemen de leiding over in de 4e ronde

   Nieuwe val van Pidcock, Vanthourenhout neemt nog meer afstand

   Vanthourenhout houdt Pidcock af in de slotronde en wint de WB in Namen

   Rituitslag Wereldbeker mannen NamenRituitslag Wereldbeker mannen Namen

     naamresultaat
   1Michael Vanthourenhoutin 59'28"
   2Tom Pidcockop 36"
   3Toon Aerts51"
   4Quinten Hermans1'38"
   5Eli Iserbyt2'01"
   6Daan Soete2'06"
   7Laurens Sweeck2'15"
   8Corné van Kessel2'40"
   9Joshua Dubau (Fra)2'44"
   10Timon Rüegg2'46"

   Vanthourenhout: "Overwinning voor mijn familie"

   Michael Vanthourenhout: "Dit voelt heel speciaal. Ik heb er lang in geloofd, maar dacht dat Pidcock te sterk ging zijn. Dankzij het publiek kon ik toch alles geven." 

    

   "Zeker met de familiale omstandigheden die erbij kwam deze week, is dit een van de mooiste overwinningen uit mijn carrière. Ik draag deze overwinning dan ook op aan mijn familie"

   Eli Iserbyt: "De laatste 3 ronden was ik meer naar het grote scherm aan het kijken dan mijn eigen wedstrijd te rijden. Op dit moment voelt de overwinning van Michael beter dan zelf winnen. Hij knokt altijd, werkt hard voor de rest en verdient deze overwinning dubbel en dik."

   Tom Pidcock: "Ik denk dat mijn tank leegliep vandaag. Ik zat aan het wiel van Michael, maar na de foutjes kon ik niet meer reageren. Vanthourenhout was "on fire". Het is mooi dat ik 2e word, dat wil zeggen dat ik nog werk voor de boeg heb."

   Reacties na de WB in Namen bij de mannen

   Fase per fase

   1. 16 uur 05. Vanthourenhout smeert Pidcock een half minuutje aan. Toon Aerts moet vrede nemen met een derde stek op driekwart minuut.  .
   2. 16 uur 05. Vanthourenhout houdt Pidcock af in de slotronde en wint de WB in Namen .

    Vanthourenhout houdt Pidcock af in de slotronde en wint de WB in Namen

   3. 16 uur 04 match afgelopen
   4. 15 uur 59. De race lijkt gereden. Vanthourenhout trekt door. Pidcock plaatst een zoveelste tussensprint. .
   5. Tweede slipper Pidcock! Opnieuw maakt Tom Pidcock een slipper in de achtervolging. Vanthourenhout kijkt om en kan de overwinning al ruiken. . 15 uur 54.
   6. 15 uur 54. Nieuwe val van Pidcock, Vanthourenhout neemt nog meer afstand.

    Nieuwe val van Pidcock, Vanthourenhout neemt nog meer afstand

   7. 15 uur 50. Pidcock valt stevig en ziet Vanthourenhout overnemen.

    Pidcock valt stevig en ziet Vanthourenhout overnemen

   8. Vanthourenhout met krappe voorsprong. Een seconde of 3, groter is de voorsprong van Vanthourenhout op Pidcock niet. In de achtergrond lijkt alles verloren voor Aerts, die volgt op een halve minuut. . 15 uur 49.
   9. Stevige smak Pidcock. Tom Pidcock maakt onzacht kennis met de ondergrond in Namen. Michael Vanthourenhout profiteert en neemt de koppositie over. . 15 uur 47.
   10. 15 uur 45. Pidcock neemt afstand van Vanthourenhout. 2 op 2 voor Pidcock? De Brit bouwt zijn voorsprong uit op Vanthourenhout. De beslissende kloof? .
   11. Pidcock en Vanthourenhout strijden voor de zege. 15 uur 45.
   12. 15 uur 42. Aerts verliest 21 seconden op het duo leiders door zijn lekke band. Opgeven? Neen, dat staat niet in zijn woordenboek. Hij kromt de rug en probeert weer aansluiting te vinden. .
   13. Toon Aerts rijdt lek! Pech voor Aerts. Pidcock en Vanthourenhout rijden met gemak weg. Toon Aerts vloekt, zijn achterband staat plat. . 15 uur 39.
   14. 15 uur 38. Pech voor Aerts, Pidcock en Vanthourenhout nemen de leiding over in de 4e ronde.

    Pech voor Aerts, Pidcock en Vanthourenhout nemen de leiding over in de 4e ronde

   15. 15 uur 37.
   16. Schoenwissel Hermans. Quinten Hermans moet de rol lossen vooraan. De schuldige: een kapotte schoen. De wissel verloopt niet zo snel als in de Formule 1. Hermans moet achtervolgen. . 15 uur 35.
   17. Nog 6 seconden. Tom Pidcock duwt stevig door. Nog 6 seconden is het verschil tussen de nummers 1 en 2. Wanneer vindt hij het achterwiel? . 15 uur 34.
   18. 15 uur 33. Sterke Pidcock gaat op zoek naar Aerts.

    Sterke Pidcock gaat op zoek naar Aerts

   19. 15 uur 32. Pidcock ontketend! Tom Pidcock vindt zijn tweede adem en vliegt over de blubber. De Brit knabbelt aan de tiental seconden voorsprong van Aerts. .
   20. 15 uur 29. Het kamp-Pidcock deelt een opvallendje: in de eerste ronde reed de Brit lek, wat zijn moeilijke openingsfase verklaart. .