Wat een vreugde-explosie: debutant gooit 9-darter in allesbeslissende leg

  Op het WK darts namen jonkies Williams Borland en Bradley Brooks het tegen elkaar op. De dartsarena ging volledig door het dak na de allesbeslissende leg. Borland wierp uit met een 9-darter en wist met zijn geluk geen blijf. Zalige beelden.

  Ally Pally barstte uit zijn voegen. De wedstrijd tussen William Borland en Bradley Brooks kreeg een prachtige ontknoping. De 25-jarige Borland won de allesbeslissende leg in zijn eerste ronde-duel met een ninedarter. 

   

  En dat bij zijn WK-debuut. "Dit is onwaarschijnlijk", glunderde de Schot in het interview achteraf. Volgt er ook nog een fijn financieel extraatje? Als Borland zijn fenomenale prestatie op dit WK weet te herhalen, levert dat hem 50.000 pond op.

   

  De eerste speler met twee nine-darters strijkt die flinke som op. Het was overigens pas de elfde nine-darter in de geschiedenis van het PDC WK, niemand slaagde er al twee keer tijdens hetzelfde toernooi in om dat te doen.

  Wat is een ninedarter?

  Een 9-darter is de snelste manier om een leg uit te werpen: met 9 pijltjes ga je van 501 naar 0. In totaal kom je dus maar 3 keer voor het dartbord te staan. Tot en met 2019 was er een stevige geldbonus verbonden met een 9-darter, maar tegenwoordig moet je er al 2 gooien in één toernooi om de som geld mee te graaien. In 2010 slaagde legende Phil Taylor erin om twee 9-darters in één wedstrijd te gooien.