Schandalig: Beerschot-hooligan loopt veld over om vuurpijl in Antwerp-vak te gooien

  Een spannende derby tussen Beerschot en Antwerp is ontsierd door een onverantwoorde actie van een Beerschot-hooligan. De man wierp een vuurpijl in het vak van de meegereisde Antwerp-fans. Morgen moet hij zich voor de onderzoeksrechter verantwoorden voor poging tot doodslag.

  In de 68e minuut en een 0-1-stand voor Antwerp wist iedereen die aanwezig was op het Kiel even niet wat hij of zij zag zondagmiddag. Televisiekijkers kregen het onwaarschijnlijke tafereel niet te zien van de regisseur, maar Tom Boudeweel die voor Sporza-radio commentaar gaf, zag het onder zijn neus gebeuren.

   

  “Wat krijgen we nu?! Wat voor een kerel is dit? Dit geloof je niet. Er loopt een supporter van Beerschot het veld over vanuit het vak van Beerschot naar het vak van Antwerp met een vuurpijl en hij gooit die vuurpijl dan in het vak van Antwerp." 

   

  "Scheidsrechter Lothar D'Hondt moet het spel stilleggen. Dit heb ik nog nooit gezien.”

   

  "Een vuurpijl van het ene vak naar het andere, dat zagen we nog in het stadion van Frankfurt (waar Antwerp speelde), maar dat iemand op het veld komt gelopen, het wereldrecord 100m sprinten verbetert met een vuurpijl in de hand en het in het vak van de tegenstander gooit...". 

   

  "Ze hadden hem wel snel te pakken. Ik ga me niet uitspreken over rechtszaken, maar ik weet dat in Duitsland de straffen voor dit soort dingen heel hoog zijn. Als je dit doet in een vak waar andere mensen staan... Dit is er volledig over.”

   

  De misselijkmakende stunt krijgt sowieso nog een staartje, want de man wordt morgen al voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De aanklacht is alvast niet min: poging tot doodslag en brandstichting.

  Ook relletjes vlak na het laatste fluitsignaal

  Na affluiten was er nog meer onrust. Minstens een tiental hooligans van de thuisploeg stormden het veld op. De politie moest de spelers en het vak van de Antwerp-fans afschermen en slaagde daar snel in. 

   

  Taferelen die bijzonder jammer zijn voor het merendeel van de Beerschot-fans, die enkel konden toekijken. Ook de wedstrijd zelf was op, maar zelden over het randje. Alleen in het slot werd het even heet op het veld toen Beerschot nog alles op alles zette om gelijk te maken.

  Amateurbeelden van het incident:

  Ook na de match liep het nog even uit de hand