Neuville en copiloot maken val van 30m na zware crash tijdens tests

  De foto van de auto van Neuville, die op Twitter de ronde doet.

  De voorbereiding van Thierry Neuville op het nieuwe rallyseizoen is opgeschrikt door een zware crash. Tijdens tests in Frankrijk geraakte de Hyundai waar Neuville en Martijn Wydaeghe in zaten zaterdag van de weg en zou 30 meter naar beneden zijn gevallen. De twee hebben ondertussen wel het ziekenhuis verlaten.

  In het Franse departement Tarn - in het Zuiden van Frankrijk - was Thierry Neuville samen met zijn Belgische copiloot Martijn Wydaeghe zijn nieuwe hybridewagen aan het testen in winterse omstandigheden. Daarbij ging het stevig mis. 

   

  De auto van de twee zou volgens verschillende berichten 30 meter naar beneden gevallen zijn in een ravijn. Op beelden is ook een reddingshelikopter te zien. 

   

  Zeker is dat de twee het ondertussen al bij al goed stellen. Het Hyundai-team van Neuville en Wydaeghe liet officieel weten "dat ze allebei veilig zijn en naar het ziekenhuis zijn gebracht om Martijns schouderblessure te behandelen."

   

  Zaterdagavond kwam er een update. Neuville en Wydaeghe hebben allebei het ziekenhuis van Montpellier mogen verlaten. De fysieke schade lijkt dus mee te vallen.

   

  De vraag blijft wel of alle schade geheeld is tegen het begin van het nieuwe rallyseizoen, dat op 20 januari start in Monte Carlo.

  Beelden van de crash op sociale media