Ga naar de inhoud

Maellyse Brassart springt nog net op de trein naar Parijs: "Vorig jaar dacht ik nog aan stoppen"

 do 2 mei 2024 21:33
Brassart
Maellyse Brassart is er over 3 maanden bij in Parijs, en niet als toeschouwer.

België zal bij de vrouwen twee turnsters afvaardigen naar de Olympische Spelen. Naast Nina Derwael zal ook Maellyse Brassart erbij zijn. Brassart veroverde op het EK turnen het allerlaatste ticket. "Ik was een hele dag scores aan het bekijken."

Maellyse Brassart had de voorbije maanden geprobeerd zich op de Wereldbekermanches te plaatsen voor de Olympische Spelen, meer bepaald aan de brug. Toen dat niet lukte, leek ze haar olympische droom te mogen opbergen.

Op het EK was immers maar één ticket weggelegd voor een turnster die zich nog niet op een andere manier kon plaatsen voor de Spelen. Maar dankzij een elfde plaats in de allroundcompetitie gaat dat ticket wel degelijk naar Brassart.

 

"Ik ben mega, megablij. Ik heb het nog niet helemaal door."

 

"Het was een hele lange dag. We waren de hele dag scores van andere landen aan het bekijken. Landen waarvan we niet echt wisten wat ze zouden doen."

 

"Gisteren was ik nog in paniek. Ik had héél veel stress. Zoveel stress heb ik nog nooit gehad. Maar ik kon die stress omzetten in positieve energie."

Dit is een mooie beloning, want het was niet evident de voorbije jaren met al die blessures.

Maellyse Brassart

Meer dan 8 uur na haar eigen turndag kreeg Brassart dan het verlossende nieuws. "Dit is een hele mooie beloning, want het is niet evident geweest de voorbije jaren met al die blessures."

 

"Na het WK in Antwerpen (in oktober) had ik het heel moeilijk. Ik wist niet of ik zou blijven turnen. Daarna hebben we alles op één toestel gezet, om zo de kwalificatie af te dwingen. Dat is niet gegaan hoe ik het wou."

 

"Hier had ik nog een allerlaatste kans. Slechts één ticket op dit EK. Dat was een heel kleine kans. Maar ik heb ze toch gepakt."

 

En zo mag Brassart voor de tweede keer naar de Olympische Spelen, samen met Nina Derwael. "Helaas staan we niet met de hele ploeg op de Spelen. Het zal een mini-team worden. Hopelijk beleven Nina en ik daar weer mooie momenten."

Bondscoach Koch: "Kwalificatie van Maellyse is een troost"

Bondscoach Ulla Koch hinkte een beetje op twee gedachten aan het einde van een slopende dag. "Mijn hart is een beetje gebroken door de prestatie van het team. Er werden foutjes gemaakt die we normaal nooit maken. Ik heb traantjes gelaten, ja."

 

"Maar de prestatie en kwalificatie van Maellyse zijn een troost. Ik ben blij voor haar, na al die blessures. Het was een moeilijke weg, met vaak teleurstellingen."

 

"Op training zag ik haar dag na dag groeien. Op de wedstrijddag had ze haar zenuwen onder controle. Ze ging goed met de druk om."

Gerelateerd: