Vanhaezebrouck hekelt mondmasker-regel voor spelers: "Puur voor de camera"

  Hein Vanhaezebrouck

  U hebt het dit weekend waarschijnlijk ook gemerkt. Wanneer de spelers in de Jupiler Pro League het veld betreden, hebben ze steevast een mondmasker aan. Hein Vanhaezebrouck stelde zich toch vragen bij die nieuwe regel van de Pro League: "Het is puur voor de camera."

  Mondmaskers stoppen het overdragen van het virus. Mondmaskers redden levens. Ja, mondmaskers zijn vervelend. Ja, we waren zo blij dat de overheid de mondmaskerplicht van de zomer versoepelde. Maar helaas blijft het mondmasker één van de grootste wapens om de pandemie terug te dringen. 

   

  En daarin wil het voetbal het grote voorbeeld geven. Al onze spelers zullen in de komende maanden het veld betreden met mondmasker en zullen meteen na het laatste fluitsignaal hun mondmasker omdoen om jullie te gaan groeten

   

  Bovenstaande passage is geplukt uit de open brief die de Jupiler Pro League naar alle Belgische fans stuurde. Het wilde de fans op die manier sensibiliseren om een mondmasker te dragen tijdens het bijwonen van een voetbalmatch.

  "We hebben 4 verschillende maskers gebruikt"

  Hein Vanhaezebrouck, de trainer van AA Gent, wierp na de wedstrijd tegen OH Leuven (0-1) toch wat vraagtekens op bij de nieuwe regel rond het mondmaskergebruik bij de spelers.

   

  “Ik hoop natuurlijk dat de supporters de regels omtrent het mondmasker navolgen, maar ik moet daar wel aan toevoegen dat wat wij moeten doen, eigenlijk puur voor de ogen van de camera is. Ik vind het een beetje te gek voor woorden." 

  Wij doen gewoon wat ons gevraagd wordt, maar ik vind het een beetje onnozel.

  Hein Vanhaezebrouck

  "We hebben vandaag vier maskers per speler moeten gebruiken. Eentje om om op het veld te komen voor de opwarming. Dan een om op te komen voor de eerste helft, een om op te komen voor de tweede helft en dan nog een om naar de supporters te gaan. Dat zijn vier verschillende maskers.", legde Vanhaezebrouck uit. 

   

  "Maar oké, nu zijn de maskers beschikbaar. Er is ooit een periode geweest dat de maskers niet beschikbaar waren en dat de experten zelfs zeiden dat de maskers niet belangrijk waren. Wij doen gewoon wat ons gevraagd wordt, maar ik vind het een beetje onnozel."

  Als reactie op de woorden van Hein Vanhaezebrouck laat de Pro League aan onze redactie weten dat "de afspraken om spelers mondmaskers te laten dragen genomen is in samenspraak met alle clubs, ook met de club van Hein Vanhaezebrouck."

  Lees ook: