Gent wint niet zonder moeite bij OHL, 3 Leuvense kansen stranden op doelkader

  1. 45+4' - Geel - Kristiyan Malinov
  2. 38' - Geel - Andreas Hanche-Olsen
  3. 34' - Geel - Julien De Sart
  4. 31' - Verv. Joseph Okumu door Bruno Godeau
  5. 11' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Núrio
  2. 90+3' - Geel - Tarik Tissoudali
  3. 85' - Verv. Sébastien Dewaest door Kaveh Rezaei
  4. 85' - Verv. Musa Tamari door Levan Shengelia
  5. 85' - Verv. Sofian Chakla door Pierre Yves Ngawa
  6. 84' - Verv. Matisse Samoise door Alessio Castro-Montes
  7. 81' - Verv. Tarik Tissoudali door Yonas Malede
  8. 81' - Verv. Laurent Depoitre door Darko Lemajic
  9. 81' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Andrew Hjulsager
  10. 71' - Geel - Bruno Godeau
  11. 65' - Geel - Sory Kaba

  AA Gent heeft de volle buit gepakt op het veld van OH Leuven dankzij een vroeg doelpunt van Tarik Tissoudali. De thuisploeg mocht zeker op basis van de 2e helft aanspraak maken op meer, maar trof tot 3 keer toe het doelkader.

  OH Leuven - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 88 krijgt Kaba dé kans voorgeschoteld om OHL een verdiend punt te schenken, maar de Guineeër knalt van dichtbij tegen de onderkant van de lat.

  • Man van de match: OHL-doelman Rúnar Alex Rúnarsson krijgt sinds kort de voorkeur op Romo en stelt Marc Brys niet teleur. Bij de 0-1 was hij kansloos, maar daarna keepte hij een uitstekende partij.

  • Opvallend: AA Gent verloor nog nooit op bezoek bij OHL. Sinds het ontstaan van de fusieclub won Gent nu al vijf keer aan Den Dreef, twee keer werd er gelijkgespeeld.

  Bekijk de goal uit OHL - Gent (0-1)

  Tissoudali vindt ook in Leuven de weg naar de goal

  AA Gent nam de partij vrijwel meteen in handen en dwong OHL in het defensief. Na vroege kansen voor Odjidja en Depoitre was het Tissoudali die de score opende, zijn schot dwarrelde via de voet van De Norre over doelman Rúnarsson in doel.

   

  Pas na het tegendoelpunt kwam OHL voor het eerst in de buurt van de Gentse goal. Dat leverde bijna een bizarre gelijkmaker op: Depoitre wilde na een hoekschop de bal wegtrappen, maar het leer caprioleerde via het hoofd van Nurio tegen de dwarslat en botste net niet over de doellijn.

   

  Daarna was het lang wachten op nieuwe opwinding. De wedstrijd lag ook een paar keer stil voor blessurebehandelingen. Pas met de rust in zicht kreeg het thuispubliek nog wat te zien, al waren het dan opnieuw kansen voor AA Gent. Rúnarsson pareerde pogingen van Nurio en Depoitre.

  Doelkader houdt OHL van de verdiende gelijkmaker

  Ook in de tweede helft schoten de bezoekers het best uit de startblokken. Nurio en Tissoudali wilden Gent snel een geruststellende tweede doelpunt schenken, maar Rúnarsson bleef zich onderscheiden in het Leuvense doel.

  Daarna was het aan de thuisploeg om de boel over te nemen. Onder aanvoering van Mercier schakelde OHL een versnelling hoger, Gent kreeg plots geen voet meer aan de grond. Het was Mercier zelf die bijna voor de gelijkmaker zorgde, maar hij trof de paal.

   

  Marc Brys gooide nog wat extra aanvallers in de strijd, maar ook zij raakten niet voorbij Bolat of kenden pech bij de afwerking. Kaba knalde de beste kans tegen de lat. Tussendoor liet Gent na om het af te maken op de counter. Zo bleef het 0-1: een krappe zege voor Gent, dat wel opnieuw een zaak doet in het klassement.

  Depoitre knalt bal via Nurio tegen eigen lat

  Brys: "Doodjammer dat we geen punten pakken"

  • Marc Brys (OH Leuven): "We zijn zeer slecht begonnen, veel te plat. Maar je wist dat dat een tijdelijk gegeven was. Zij scoren met een afgeweken bal en creëren daarna nog één kans. In de tweede helft proberen wij het tij te doen keren. Negen goede kansen heb ik geteld. Dan is het doodjammer dat je geen punten pakt."

   "Ik kan alleen maar tevreden en fier zijn over de inzet, na toch wel wat vermoeidheid in de week. AA Gent heeft eigenlijk heel bizar gevoetbald. Ze hebben niet meer aan voetballen gedacht, maar hebben alleen nog de 0-1 verdedigd. Uiteindelijk is dat de juiste keuze gebleken. Maar ik denk dat wij vandaag meer konden claimen dan die 0-1."

  • Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "Het was misschien niet de mooiste van onze laatste drie overwinningen, maar wel de moeilijkste. Het is fantastisch als je hier kunt komen winnen, tegen een ploeg die een revival doormaakt en die het alle grote ploegen al lastig heeft gemaakt."

   "We hebben nu vier matchen in tien dagen afgewerkt, dit was al onze dertigste wedstrijd van het seizoen. Maar ik klaag niet. Ik hoor veel anderen klagen over hun drukke programma. Wij hebben nog niet veel geklaagd. Maar vandaag was het er wel aan te zien dat het onze vierde match in tien dagen was."

  Vanhaezebrouck: "Vier mondmaskers per speler"

  Hein Vanhaezebrouck had na de wedstrijd ook nog wat te zeggen over de mondmaskerplicht. “Ik hoop dat de supporters die navolgen, maar ik moet daar wel aan toevoegen dat wat wij moeten doen, eigenlijk puur voor de ogen van de camera is. Ik vind het een beetje te gek voor woorden."

   

  "We hebben vier maskers per speler gebruikt. Eentje om op te komen voor de opwarming. Dan moet je die weggooien, want je kunt ze niet samen opzijleggen. Dan een om op te komen voor de eerste helft, een om op te komen voor de tweede helft en dan nog een om naar de supporters te gaan. Dat zijn vier maskers", legde Vanhaezebrouck uit.

   

  "Maar oké, nu zijn de maskers beschikbaar. Er is ooit een periode geweest dat de maskers niet beschikbaar waren en dat de experten zelfs zeiden dat de maskers niet belangrijk waren. Wij doen gewoon wat ons gevraagd wordt, maar ik vind het een beetje onnozel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! AA Gent wint met het kleinste verschil in Leuven en schuift met een 9 op 9 op naar een voorlopige vierde plaats. OHL verdiende op basis van de tweede helft zeker een punt, maar kende pech met twee pogingen tegen het doelkader. .
  3. Gele kaart voor Núrio van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Tarik Tissoudali van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 93. AA Gent maakt het niet af. Gent krijgt nu veel ruimte om het af te maken op de counter, maar zowel Malede als Lemajic faalt oog in oog met Rúnarsson. .
  6. tweede helft, minuut 91. Het zit OH Leuven echt niet mee vandaag. Rezaei knalt tegen ploegmaat Kaba aan, in de volgende fase rolt een schot van Maertens voorlangs. .
  7. 5 minuten extra. OHL krijgt nog 5 extra minuten om de intussen ruim verdiende gelijkmaker te scoren. . tweede helft, minuut 90.
  8. Ook Kaba treft het kader. Opnieuw pech voor OH Leuven! Kaba kan van dichtbij de trekker overhalen op aangeven van Maertens, maar hij knalt de bal tegen de onderkant van de lat. . tweede helft, minuut 88.
  9. tweede helft, minuut 86. Shengelia laat zich zien. De pas ingevallen Shengelia gaat meteen aan het kanon staan. Hij kapt De Sart uit, maar z'n vizier staat niet goed afgesteld. .
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij OH Leuven, Kaveh Rezaei erin, Sébastien Dewaest eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Musa Tamari eruit
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Sofian Chakla eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Matisse Samoise eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Bij de thuisploeg is het vuur er toch wat uit. De Gentse invaller Hjulsager zet een actie op over de rechterflank, zijn voorzet bereikt geen ploegmaat voor doel. .
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Tarik Tissoudali eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Darko Lemajic erin, Laurent Depoitre eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  18. tweede helft, minuut 79. Geen tweede voor Tissoudali. Nog eens AA Gent: Tissoudali ontdoet zich vlotjes van Chakla, de afwerking is van mindere kwaliteit. Nog tien minuten op de klok! .
  19. tweede helft, minuut 78. Een zeldzame tegenprik van AA Gent oogt veelbelovend, maar wordt door Odjidja verkeerd uitgespeeld. Dan gaat het snel naar de overkant, Mercier knalt naast. .