Thibaut "De Onklopbare" Courtois overladen met lof: "Hij verricht elke match mirakels"

  Thibaut Courtois stapelt de sterke prestaties op bij Real Madrid.

  Zijn er nog superlatieven over om de prestaties van Thibaut Courtois bij Real Madrid te omschrijven? Tegen Athletic Bilbao kroonde de Rode Duivel zich gisteren tot "Man of the Match" door opnieuw uit te pakken met enkele geweldige saves. Achteraf was er lof van de volledige Spaanse pers, zijn trainer en zelfs... de tegenstander. 

  "Madrid heeft een heilige."

  Het stond in grote letters als titel bij het hoofdartikel van de Spaanse sportwebsite Marca. Over wie ze het hadden? Thibaut Courtois, uiteraard.

   

  De Belgische doelman toonde zich onklopbaar tegen Bilbao. Courtois voorkwam bijvoorbeeld een voorsprong van de bezoekers door een kopbal van Raul Garcia met een geweldige duik te keren - zie onderstaande video. "Mijn moeilijkste redding van de match", klonk het achteraf.

   

  Al stond Courtois nog enkele keren pal. "Hij verricht momenteel twee à drie mirakels per wedstrijd", gooide Marca nog meer met bloemetjes.

  Ook in de Spaanse voetbaltalkshows was Courtois - samen met doelpuntenmaker Benzema - gespreksonderwerp nummer één. "Vorig jaar waren Oblak en Ter Stegen nog iets beter dan Courtois", klonk het in een veelbekeken programma. "Nu heeft de Belg iedereen ingehaald."

  Thibaut pakt zelfs op training alles. Soms zeg ik hem dat hij eens een bal moet doorlaten om de aanvallers vertrouwen te geven.

  Carlo Ancelotti

  Voor Real-trainer Carlo Ancelotti is er al lang geen discussie meer over wie de beste keeper ter wereld is. "Op dit moment sowieso Thibaut", knikte de coach op zijn persconferentie achteraf. "Hij pakt alles, zelfs op training. (lacht) Soms zeg ik hem dat hij eens een bal moet doorlaten om de aanvallers vertrouwen te geven."

   

  "Of hij de beste keeper is die ik ooit had? Ik had het geluk om met veel geweldige doelmannen te werken. Casillas, Diego López, Buffon, Cech, Neuer... Maar hij is sowieso één van de beste."

   

  Na de partij tegen Bilbao strooide zelfs collega-doelman Unai Simon nog met lof voor Courtois bij de tv-interviews. Iedereen in het wereldje weet hoe zeldzaam dat is. "Er is weinig erkenning voor het werk van Courtois bij Real. Ze hebben veel sterren, maar zonder hem zouden ze vandaag niet gewonnen hebben."