Bolingo: "Gemiste Spelen zijn donkere bladzijde in prachtig verhaal"

  Cynthia Bolingo trok afgelopen zomer in de vorm van haar leven naar de Olympische Spelen. Maar een hamstringblessure op een van de laatste trainingen kostte haar misschien wel het mooiste moment uit haar carrière. "Ik heb de bladzijde omgeslagen, maar ben het zeker niet vergeten."

  Cynthia Bolingo werkt op de BOIC-stage in Turkije zowel mentaal als fysiek aan haar comeback. Bij Belga blikt ze terug op haar turbulente zomer en kijkt zo ook al eens vooruit.

   

  "De Spelen blijven een enorme ontgoocheling, maar het is iets wat deel uitmaakt van het leven van een atleet. Een donkere bladzijde in een prachtig verhaal."

   

  Bolingo kreeg ook kritiek, omdat ze in de aanloop naar de Spelen te veel gelopen zou hebben. "Het is altijd makkelijk gratuite kritiek te leveren als het slecht gaat. Ik zou te vroeg in vorm geweest zijn, maar als ik het mocht herdoen, zou ik niets aan mijn trainingen veranderen."

   

  "Atletiek is een sport waarin je je lichaam tot het uiterste drijft. Voor een groot kampioenschap moet je tot de limiet gaan en jammer genoeg is dat niet altijd te controleren. Dan ga je er al eens over."

   

  "Hoe dan ook raakt die kritiek me niet. Ik heb me altijd al goed van dat soort beslommeringen van buitenaf kunnen afsluiten. Ik doe wat ik wil en heb vertrouwen in mezelf. Voor wat anderen daar van denken, ga ik mijn slaap niet laten."

  "Ik weet niet of ik van het WK indoor een doel zal maken"

  Nu richt Cynthia Boligo haar pijlen op het WK en EK. "We nemen het stap voor stap. HEt eerste doel is me te plaatsen voor die twee kampioenschappen."

   

  "Er is ook nog het WK in zaal, maar ik weet nog niet of ik daar een doel van ga maken. Een beetje indoorcompetitie is altijd leuk om in het ritme te blijven, maar het is geen prioriteit."

  Bolingo op stage in Belek