Jokic 1 duel geschorst na relletje, 50.000 dollar boete voor aanstoker Morris

  De kemphanen werden net op tijd gescheiden.

  Nikola Jokic is voor één wedstrijd geschorst na het opstootje met Miami-speler Markieff Morris van maandagnacht. Aanstoker Morris moet een boete betalen van 50.000 dollar, ook ploegmaat Jimmy Butler mag in de geldbuidel tasten.

  In het duel tussen Miami en Denver revancheerde Nuggets-speler Nikola Jokic zich na een vuile fout van Markieff Morris door zijn tegenstander hard tegen de grond te beuken. De Serviër, de MVP van vorig seizoen, excuseerde zich na afloop wel. "Het was dom van mij", luidde het.

  Jokic komt er nu vanaf met een schorsing van één wedstrijd. Miami-speler Morris krijgt als aanstoker een boete van 50.000 dollar, zo'n 43.000 euro. Ploegmaat en haantje-de-voorste Jimmy Butler, die opriep om het uit te vechten op de parking, moet 30.000 dollar dokken, omgerekend een kleine 26.000 euro.

  De fout van Morris en de reactie van Jokic:

  Butler wilde nog een stapje verder gaan:

  De NBA-uitslagen van dinsdagnacht:

  • Philadelphia - Milwaukee 109-118
  • Utah - Atlanta 110-98
  • LA Clippers - Portland 117-109