Liam Everts loopt breukje op in schouderblad bij val in Lombardije: "Einde seizoen"

  Het seizoen zit er voortijdig op voor de jonge Everts.

  Het seizoen van Liam Everts (17) is in mineur geëindigd. De zoon van motorcrosslegende Stefan Everts kwam afgelopen weekend in Lombardije ten val in de kwalificaties voor de voorlaatste EMX250-race van 2021 en liep daarbij een breukje op in zijn schouderblad.

  Everts junior maakte zaterdag een domme val bij de tijdtraining. De ernst van de blessure was niet meteen duidelijk, maar de echo was ontnuchterend: "Helaas heb ik een kleine breuk in mijn schouderblad achteraan."

   

  "Het is heel jammer dat het zo moet eindigen, maar het is goed dat we er nu bij uitkomen", oordeelde de youngster. Geen laatste EMX250-race dus morgen in Mantova.

  Volgend jaar komt Everts uit in het WK MX2, daarvoor ging hij normaal de komende tijd testen. Dat valt nu ook in het water: "Dat zal even moeten wachten, maar dat is niet het grootste probleem. Ik zal nu gewoon een week vroeger herbeginnen."

  "Met halve arm rijden heeft geen zin"

  Everts stond 5e in het EMX250-kampioenschap. Hoe blikt hij terug op het seizoen? "Er waren zeker heel goede momenten, zoals in Oss. Ik denk dat we veel meer van die momenten hadden kunnen hebben dit jaar, maar er was altijd wel iets aan de hand. Maar dat komt er nog wel aan."

  Volgend jaar racet Everts in het WK MX2. "Ik kijk er heel fel naar uit, maar ik wil eerst deze blessure in orde krijgen. Daarna wil ik met een propere lei alles geven."

   

  "Ik had misschien nog kunnen rijden dit seizoen, maar om dat met een halve arm te doen heeft geen zin. De kans bestaat dat ik me dan nog erger blesseer. Dat vind ik het niet waard."

   

  Het wordt geen extra lange vakantie: "We gaan extra hard werken voor het nieuwe seizoen."