Turners schrijven geschiedenis op WK: "Nieuwe stap voor Team Belgym bij de mannen"

  Noah Kuavita turnt morgen de allroundfinale op het WK in Japan.

  Op het WK turnen staan met Luka Van den Keybus en Noah Kuavita morgen 2 Belgen in de allroundfinale. "We hebben een nieuwe stap gezet. Als er nog enkele jongere gasten bij komen, kunnen we met dit team ver geraken", zegt Luka Van den Keybus.

  Om aan te tonen hoe uitzonderlijk de prestatie van Noah Kuavita en Luka Van den Keybus is: 1 keer nog maar kwam een Belg op het WK in actie in een allroundfinale bij de mannen. Dat was Florian Landuyt 6 jaar geleden, die als 1e reserve in de finale mocht opdraven in de plaats van een geblesseerde turner.

   

  "Alles wat er nu nog bij komt, is surplus", reageert Luka Van den Keybus, die 12e eindigde in de kwalificaties.

  "De omstandigheden hier, in Japan, zijn niet echt gemakkelijk. Eerst moesten we een reis van 30 uur ondernemen. In Japan zelf worden we dagelijks getest en gaan we overal naartoe met de taxi."

  We worden dagelijks getest en hebben onze eigen taxichauffeur

  Luka Van den Keybus

  Over zijn prestaties in de kwalificaties is Van den Keybus tevreden. "Ik ben "in the zone" gebleven en heb gecontroleerd wat controleerbaar was."

   

  "Er zijn nog wel enkele verbeterpunten. Zo heb ik niet telkens de moeilijkheid kunnen turnen die ik wou. Maar het is een goede ervaring."

   

  "Door met z'n tweeën naar de allroundfinale door te stoten, hebben we met dit team een nieuwe stap gezet. Als er nog enkele jongere gasten bij komen, kunnen we met dit team ver geraken. Dan zal er weer echt een Team Belgym op de gymnastiekvloer staan bij de mannen."

  Teleurgestelde Kuavita: "In de finale moet het beter"

  Noah Kuavita kreeg als 24e het laatste ticket voor de allroundfinale. "Ik was na afloop wel teleurgesteld", reageert Kuavita.

   

  "De allroundfinale halen was een doel, maar ik weet dat ik beter kan turnen dan ik nu gedaan heb. Aan de brug ben ik helemaal de mist ingegaan, de andere 5 oefeningen waren wel goed."

   

  "In de finale wil ik morgen geen grote fouten maken en 6 goede oefeningen turnen. Ik wil vooral beter doen dan in de kwalificaties. Daarnaast wil ook genieten van de finale."

  Kijk morgen live

  Van de allroundfinale met onze 2 Belgen hoeft u morgen niks te missen. Om 11 uur begint de uitzending op Eén, vanaf 12.15 uur gaan we door op Canvas. Alles is ook te bekijken met livestream op onze site.