Ga naar de inhoud

Sophie de Boer, ooit eindwinnares van de Wereldbeker, stopt met veldrijden

 ma 18 oktober 2021 22:15

Sophie de Boer zal deze winter niet meer door zand, modder en sneeuw ploeteren. Op haar 30e zegt ze het veldrijden vaarwel. "Ik heb er nog te weinig plezier in."

Sophie de Boer was jarenlang een vaste waarde in de cross, met het seizoen 2016-2017 als absolute uitschieter. Ze won 6 crossen en werd eindwinnares van de Wereldbeker.

 

Onder meer door blessureleed deemsterde ze daarna weg. Nu heeft ze beslist dat ze niet langer als een figurant wil meerijden. "Dit was geen makkelijke beslissing, maar ik heb er gewoon te weinig plezier in."

 

"De voorbije seizoenen had ik het moeilijk om het niveau te halen dat ik voor ogen heb. Het was soms moeilijk wat mij daarvoor precies tegenhield. Ik heb er nochtans zó hard voor gewerkt."

 

"Onlangs kreeg ik weer last van mijn rug, waardoor ik niet de kracht heb die ik nodig heb om te koersen. Ik ben het beu om het te blijven proberen, dus is het tijd voor een nieuw avontuur."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.