Super League dood? Nee, een nieuw concept staat open voor "alle clubs"

  "De toekomst van het voetbal in de Europese Unie overdenken", dat is de titel van een paper waarmee de overgebleven organisatoren van de Super League een nieuw voorstel uitleggen. De Super League verliest daarin zijn gesloten karakter.

  Verschillende Duitse media schrijven vandaag over de paper. Die is gericht aan leden van de Europese Commissie en het Europees Parlement. 

   

  De initiatiefnemers uiten kritiek op de Champions League zoals die georganiseerd is door de Europese Voetbalbond (UEFA). Die zorgt volgens de paper voor onvoldoende topwedstrijden.

   

  In vergelijking met het voorstel dat in april op veel kritiek stuitte, opteert men nu voor een Super League die geen gesloten karakter heeft, zo melden onder meer de kranten Frankfurter Allgemeine Zeitung en Wirtschaftswoche. 

   

  Het alternatief voor de Champions League zou 20 clubs tellen, met daaronder mogelijk nog een divisie met nog eens 20 clubs. De clubs zouden ook in hun nationale competities blijven spelen.

   

  Het Europees Hof van Justitie zal vermoedelijk in de zomer van 2022 oordelen of de UEFA de enige organisator van continentale voetbalevenementen kan blijven. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn officieel nog bij de Super League betrokken.