Jolien D'hoore verkent "opgekuiste" kasseien: "Ik voel me net op tijd in orde"

  Jolien D'hoore ging vandaag op sneukeltocht richting Roubaix.

  Zaterdag worden de kasseien van Parijs-Roubaix gedoopt door het vrouwenpeloton. Jolien D'hoore graait de primeur mee als afsluiter van haar prachtige carrière. Sporza trok met de 31-jarige D'hoore mee op verkenning in de Hel. "Ik ben heel gemotiveerd", zegt ze over haar pensioenfeest.

  Jolien D'hoore wil in Roubaix in schoonheid afscheid nemen

  Van een modderbad in Noord-Frankrijk was vandaag (nog) geen sprake voor Jolien D'hoore en haar ploeggenotes van SD Worx. "Het viel goed mee", vertelde ze na de verkenningstocht.

   

  "Ik had veel erger verwacht na de regen van de afgelopen dagen. Alles viel goed mee, alles lag er al bij al mooi bij. De stroken die wij gedaan hebben na het Bos van Wallers (die strook ligt niet op het parcours van de vrouwen), waren mooi opgekuist."

   

  Na de tocht van 100 kilometer zal D'hoore nu vooral rusten tot zaterdag, de dag van de afspraak. Meteen ook de laatste afspraak in haar profcarrière.

   

  "Je denkt nu bij alles aan de laatste keer: de lange training, de massage, ... Het is speciaal, maar dit is wel het mooiste einde, omdat het de eerste Roubaix voor vrouwen is. We gaan geschiedenis schrijven. En elke Belg is met een kassei geboren, hé."

   

  Wat zijn de ambities dan voor zaterdag? "Dat is moeilijk te zeggen. In onze ploeg kunnen we met z'n zessen de finale rijden. Dan hangt het af van pech en we moeten het koersverloop afwachten. Dat kunnen we niet voorspellen, want het is onze eerste keer."

   

  "Voor mezelf hoop ik op een klein groepje op de piste", zegt D'hoore, die natuurlijk thuis is op de baan. "Ja, het is een mooie aankomst, maar de piste is lang en dat valt wel tegen na zo'n koers."

  Ik had veel erger verwacht na de regen van de afgelopen dagen. Alles viel goed mee, alles lag er al bij al mooi bij.

  Jolien D'hoore over de kasseien

  "Het podium zou supermooi zijn"

  Jolien D'hoore werd afgelopen zaterdag na het WK in Leuven al stevig in de bloemetjes gezet. 

   

  "Ik had er mij minder bij voorgesteld. Ik wilde stoppen in stilte, maar het afscheid in Leuven was mooi. Ik werd er emotioneel van, maar ik heb er volop van genoten en ik hoop zaterdag hetzelfde te doen."

   

  "Ik ben heel gemotiveerd en mijn conditie is echt goed", verzekert D'hoore. "Ik verwacht zaterdag hardrijders als Ellen van Dijk, Chantal van den Broek-Blaak, Lotte Kopecky en ik hoop er ook bij te zijn."

   

  "Het podium zou supermooi zijn. Ik heb gekoerst en getraind in functie van deze twee weken en ik voel me net op tijd in orde."

   

  Parijs-Roubaix kunt u zaterdagnamiddag bekijken op Eén, op sporza.be en in onze app.

  Jolien D'hoore overlegt met ploegleider Lars Boom.

  Bekijk het gesprek: