Wullaert viert 100e cap met goal: "Dit ook durven te brengen tegen Noorwegen"

  De Red Flames zijn met een 4 op 6 aan hun WK-kwalificatiecampagne begonnen. Na een gelijkspel in Polen werd Albanië gisterenavond makkelijk geklopt. Een prima prestatie, maar het vervolg van de campagne wordt er niet makkelijker op, weten de Flames.

  Wullaert had wel wat te vieren na de interland: haar 100e interland, een ruime zege en een doelpunt. "In welke volgorde ik die zet? De zege is toch het belangrijkste. Dat had ik ook vooraf gezegd", vertelde de kapitein. "Het was lang geleden dat we nog met zo'n score gewonnen hadden, dus dat is ook belangrijk."

   

  "In de eerste helft ging het nog wat stroef, maar in de tweede helft liepen we erover. En we hielden ook de nul. Er hebben ook veel verschillende namen gescoord. Dat is belangrijk naar de toekomst toe. Veel goeie punten dus."

   

  "Mijn goal is ook fijn, maar die assists zijn ook fijn. Zo draag je ook iets bij aan de ploeg. Dat wordt vaak onderschat."

   

  "Deze wedstrijd heeft ook getoond hoe belangrijk het combinatiespel is voor ons, zeker op het middenveld. Dat hebben we lang te weinig gedaan."

   

  "Maar we moeten de voetjes op de grond houden", waarschuwt Wullaert ook. "We weten dat Albanië minder kwaliteiten heeft dan de Red Flames. De sleutel zal nu zijn om deze prestatie ook te kunnen neerzetten tegen Noorwegen."

   

  "Misschien is dat een kwestie van zelfvertrouwen. Het zal niet evident zijn. We moeten durven aanvallen en er ook verdedigend staan. En in een ideale wereld brengen we dan ook het combinatiespel van vandaag tegen Noorwegen."

  Blom: "Heb nog nooit hattrick gemaakt, ik besef het nog niet goed"

  Jassina Blom was de uitblinker met een hattrick als invaller. "Het was een supermooie avond", vertelde ze. "Elke goal die je maakt, is fijn. Maar het is de eerste keer in mijn carrière dat ik een hattrick maak. Ik denk dat ik het nog niet goed besef. Dat komt misschien later nog."

   

  Verandert dit iets aan het statuut van Blom? "Dat is aan de trainer. Ik probeer me altijd te laten zien op training. Ik wil het graag, ik wil altijd spelen."

   

  Blom versierde recent een transfer naar Tenerife. "Het is nog wat aanpassen, maar het zal me wel beter maken. Het niveau op training ligt er hoog. Dat heb ik nodig."

  Serneels: "Dit moet vertrouwen geven voor volgende tweeluik"

  Ives Serneels was een tevreden coach. "Dit doet deugd, de manier waarop mocht gezien worden. Aan de rust had de voorsprong misschien al groter moeten zijn, dat beseften de spelers ook. De reactie in de tweede helft was dan ook goed, met tempo en mooi voetbal."

   

  De Flames lieten bij momenten inderdaad goede combinaties zien. Is dat de sleutel? "Zeker. We moeten durven te voetballen. Daar hebben we de kwaliteiten voor."

   

  "Dit moet vertrouwen geven voor het volgende tweeluik. Eerst moeten we de punten pakken tegen Kosovo en dan volgt Noorwegen."

   

  Tessa Wullaert vierde haar 100e cap. Hoe belangrijk is ze voor de ploeg? "Ze is match per match gegroeid. Ze heeft veel talent en neemt haar ervaring mee naar de groep, op en naast het veld."

  Lees ook: