Red Flames warmen zich op voor Noorwegen met opnieuw 7 doelpunten

  Nat als een maand geleden hebben de Belgische voetbalvrouwen met 7-0 gewonnen in de voorrondes van het WK in 2023. Na Albanië was nu Kosovo de speelbal. Dinsdag bikkelen de Red Flames met Noorwegen om de eerste plaats in de poule. "Dan moet het agressiever", vindt Tessa Wullaert.

  Scoreverloop

  • 2' Vanhaevermaet 1-0
  • 9' Cayman 2-0
  • 16' Wullaert 3-0
  • 28' De Caigny 4-0
  • 36' Vanhaevermaet 5-0
  • 50' Wullaert 6-0
  • 69' Wullaert 7-0

  België draait Kosovo door de gehaktmolen

  Tegen de nummer 115 van de wereld luidde de vraag hoe vaak de Flames het doel zouden vinden. Het antwoord is simpel: vaak.

   

  De nationale vrouwen hadden snel begrepen dat ze hun lengte moesten uitspelen. Vanhaevermaet, Cayman en De Caigny scoorden allemaal met hun hoofd in de eerste helft. Tussendoor trapte Wullaert de 3-0 binnen.

   

  Na de tweede van de avond voor Vanhaevermaet (5-0) mocht Nicky Evrard zich onderscheiden. De doelvrouw had de plaats van Justien Odeurs ingenomen en deed dat met verve. Tot 2 keer toe pakte ze een strafschop van Kosovo.

   

  Na de rust ging de voet wat van het gaspedaal. Wullaert krikte haar statistieken nog op met 2 doelpunten, daarna mocht vooral de plaatselijke fanfare het publiek in Leuven entertainen.

  Dinsdag de clash met Noorwegen

  Dinsdag ontmoet België een straffere tegenstander in de WK-vooronde. Dan gaan de Flames op bezoek bij Noorwegen.


  De Noren geraakten eerder op de dag niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Polen.

   

  De clash met Noorwegen wordt ongetwijfeld een cruciaal duel voor de eerste plaats, die een ticket oplevert voor de WK-eindronde in Australië en Nieuw-Zeeland. De nummer twee speelt play-offs.

  Tessa Wullaert: "In balverlies moet het agressiever"

  Na een klinkende overwinning ziet doelpuntenmaakster Tessa Wullaert toch een puntje voor verbetering.

   

  "In balverlies moeten we agressiever reageren. Nu was het maar Kosovo, maar als we dinsdag de bal kwijtspelen, zitten we met een probleem", weet de ervaren aanvalster. "Maar goed, we hebben veel kansen gecreëerd en verzilverd."

   

  Met 7-0 naar Noorwegen trekken, is leuk voor vertrouwen. "Zoveel kansen gaan we daar niet krijgen", weet Wullaert, "maar we maken elke wedstrijd wel één doelpunt."

  Nicky Evrard: "Superleuk om strafschoppen te pakken"

  "We hebben een mooie teamprestatie neergezet", vindt doelvrouw Nicky Evrard. "Het moet een mooie wedstrijd geweest zijn om naar te kijken."

   

  Evrard had weinig werk op te knappen, maar stopte wel tot twee keer toe een strafschop. "Dat is een superleuk gevoel", zegt ze. "Ik heb ook niet getwijfeld en heb twee keer dezelfde hoek gekozen."

   

  De 26-jarige keepster had al snel door dat ze onder de lat zou staan. "Bij het begin van de stage had ik het begrepen. Wat er tussen Justien (Odeurs, red) en de coach gebeurd is, weet ik niet. Dat zijn interne zaken. Ik besteed er bewust niet te veel aandacht aan."

  Ives Serneels: "Goed omgesprongen met de kansen"

  "We zijn erg efficiënt omgesprongen met de kansen en dat doet me veel plezier", blikt een tevreden coach terug. "Klein minpunt: soms gaven we te veel ruimte weg. Dat mag niet voorvallen in Noorwegen."

   

  Noorwegen en Polen speelden 0-0 gelijk, geen verrassing voor Ives Serneels. "Met z'n drieën strijden we voor het rechtstreekse WK-ticket", weet hij.

   

  "Noorwegen heeft speelsters bij topclubs in Europa. Het is aan ons om ze onrustig te maken en daar zelf van te profiteren komende dinsdag", besluit de bondscoach.

  België - Kosovo

  1. 21 uur 50. Einde. De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Opdracht volbracht voor de Red Flames. .
  2. 21 uur 26. 7-0: weer Wullaert. Tine De Caigny draait goed om haar as en duwt de bal door een bos vol Kosovo-verdedigsters richting Tessa Wullaert. Met links legt ze haar 3e van de match binnen. Met nog goed 20 minuten op het bord staat het 7-0.  .
  3. 21 uur 07. 6-0: Vanhaevermaet bedient Wullaert. Exact 5 minuten na de pauze pijken de Red Flames de draad weer op. Justine Vanhaevermaet zet Tessa Wullaert op weg naar haar 2e doelpunt van de avond. Centraal voor doel heeft ze weinig moeite om de nummer 1 van Kosovo te verslaan. .
  4. 21 uur 02. De tweede helft is begonnen in Leuven. .
  5. 20 uur 44. Evrard pakt penalty. We sluiten de eerste helft met de eerredder voor Kosovo. Neen, toch niet. Evrard springt naar de juiste hoek om de bal naast haar doel te tikken. Philtjens had de strafschop veroorzaakt. De verdedigster had de bal met haar handen beroerd. .
  6. 20 uur 36. 5-0: nummer 2 voor Vanhaevermaet. Vanhaevermaet amuseert zich te pletter en zet de 5-0 op het bord. In de draai verlengt ze een voorzet van Cayman in de verste hoek. .
  7. 20 uur 30. De fanfare in Leuven haalt een Belgische voetbalklassieker boven. Olé, olé, olé, olé blazen ze. .
  8. 20 uur 28. 4-0: nu kopt De Caigny. Opnieuw spelen de Belgen hun lengte uit. Deze keer is het Tine De Caigny die de voorzet in doel devieert. .
  9. 20 uur 17. 3-0: Wullaert in verste hoek. 1 goal per 5 minuten? Dat is het gemiddelde van de Red Flames momenteel. Vanhaevermaet verovert de bal op het middenveld en stuurt Wullaert diep op de rechterflank. Met een overhoeks schot maakt de aanvalster het zelf af. .
  10. 20 uur 09. 2-0: ook Cayman kopt raak. Dit gaat vlot voor de Belgische vrouwen. Sarah Wijnants dropt de bal centraal, waar Janice Cayman haar tegenstrever kan aftroeven in de lucht. .
  11. 20 uur 08. België - Kosovo: dat is de nummer 19 tegen de nummer 115 van de wereld. .
  12. 20 uur 05. Het perfecte begin van de match. Hermien Vanbeveren (Sporza op Radio 1).
  13. 20 uur 02. 1-0: Vanhaevermaet kopt meteen raak! Daar is het eerste doelpunt al. Nummer 10 Justine Vanhaevermaet, een van de grootste speelsters op het terrein, springt het hoogst op een vrije trap en kopt de openingstreffer binnen. .
  14. 20 uur 01. Aftrap. De 3e wedstrijd van de Red Flames in de WK-campagne is begonnen. .
  15. 19 uur 57. De speelsters staan op het terrein in Leuven. De volksliederen schallen uit de geluidsinstallatie. .
  16. 19 uur 54. Vanhaevermaet en Wijnants weer in de ploeg. Bondscoach Ives Serneels heeft 3 wissels doorgevoerd in vergelijking met de match tegen Albanië (7-0). Nicky Evrard vervangt de gepasseerde doelvrouw Justien Odeurs. Ook middenveldster Justine Vanhaevermaet en aanvalster Sara Wijnants maken hun rentree. Zij vervangen respectievelijk Lenie Onzia en Davina Vanmechelen in de basisploeg. .
  17. 19 uur 51. België - Kosovo om 20 uur. De Belgische voetbalvrouwen nemen het vanavond in Leuven op tegen Kosovo in hun derde kwalificatiewedstrijd voor het WK 2023. Vijf dagen voor de lastige verplaatsing naar groepsleider Noorwegen mogen de Red Flames geen steek laten vallen met het oog op de eerste plaats en rechtstreekse kwalificatie. .
  18. 19 uur 51.