Vlaanderen is klaar voor het WK wielrennen: "Verwachten 1 miljoen bezoekers"

  Dit weekend gaat het WK wielrennen in Vlaanderen van start.

  Zondag gaat het WK wielrennen in Vlaanderen van start. Er staat niemand beter geplaatst dan Tomas Van Den Spiegel om ons een inkijk te geven op de organisatie van het wielerfeest. "De ogen van de wereld zullen op ons gericht zijn", zei de medeorganisator.

  Tomas Van Den Spiegel vertelde bij Radio 1 over de cijfers achter het WK. "400 mensen werken voltijds, maar we hebben ook meer dan 4.000 vrijwilligers voor 8 dagen events. We verwachten ongeveer 1 miljoen bezoekers en we plaatsen 60 kilometer nadar."

  "Er zijn ook 14 kilometer wegen, die er maar schamel bij lagen, heraangelegd. Dat is eigenlijk ongezien. Het is een stukje groter dan de Ronde van Vlaanderen. Dat organiseren we elk jaar en neemt ook maar 1 dag in beslag. Eigenlijk moeten we dit beschouwen als 8 dagen Ronde van Vlaanderen."

  400 mensen werken voltijds, maar we hebben ook meer dan 4.000 vrijwilligers.

  Thomas Van Den Spiegel

  "Iedereen kan naar het parcours komen"

  De supporters zijn eindelijk weer welkom langs het parcours. Van veel corona-maatregelen is nog weinig sprake. "Het voelt heel vreemd. We zijn het bijna gewoon geworden om koers zonder publiek te organiseren", zegt Van Den Spiegel.

  "Iedereen kan nu naar het parcours komen. Het voordeel van het wielrennen is dat het zich afspeelt in de buitenlucht. We zijn heel erg blij dat iedereen naar het parcours mag komen."

   

  Toch zijn er nog kleine aandachtspuntjes. "We bevelen aan dat je je mondmasker gebruikt als de afstand niet gegarandeerd kan worden. Naast het COVID-hoofdstuk is er ook een groot mobiliteitshoofdstuk. We adviseren, zeker op de zondagen, om niet met de wagen naar Knokke, Brugge, Antwerpen of Leuven te komen."

  "300 miljoen kijkers"

  "We zijn al 3 jaar bezig met de organisatie. In 2018 zeiden we dat we er het grootste en mooiste WK ooit van wilden maken. Ondanks alles, want COVID heeft toch wat roet in het eten gegooid."

  "Je voelt ook hoe erg het leeft. Niet alleen hier, maar ook in de hele wielerwereld wordt er reikhalzend uitgekeken naar dit WK. Ik denk dat we Vlaanderen ook breder op de kaart zetten met dit WK. De ogen van de wereld gaan op ons gericht zijn. Er kijken meer dan 300 miljoen mensen. Als ik me niet vergis is het op televisie in 124 landen."

  winnaars WK wielrennen 2021
  zondag 19/09 tijdrit elite mannen Knokke-Heist - Brugge Filippo Ganna (Ita)
  maandag 20/09 tijdrit beloften mannen Knokke-Heist - Brugge
  Johan Price Pejtersen (Den)
  maandag 20/09 tijdrit elite vrouwen Knokke-Heist - Brugge
  Ellen van Dijk (Ned)
  dinsdag 21/09 tijdrit junioren vrouwen Knokke-Heist - Brugge
  Alena Ivantsjenko (Rus)
  dinsdag 21/09 tijdrit junioren mannen Knokke-Heist - Brugge
  Gustav Wang (Den)
  woensdag 22/09 gemengde ploegentijdrit Knokke-Heist - Brugge
  Duitsland
  vrijdag 24/09 wegrit junioren mannen Leuven-Leuven Per Strand Hagenes (Noo)
  vrijdag 24/09 wegrit beloften mannen Antwerpen - Leuven Filippo Baroncini (Ita)
  zaterdag 25/09 wegrit junioren vrouwen Leuven - Leuven Zoe Backstedt (GBr)
  zaterdag 25/09 wegrit elite vrouwen Antwerpen - Leuven Elisa Balsamo (Ita)
  zondag 26/09 wegrit elite mannen Antwerpen - Leuven Julian Alaphilippe (Fra)