BEKIJK: Noor Vidts krijgt chocolade medaille voor 4e plek in Tokio

  Noor Vidts verbaasde vriend en vijand in Tokio met een knappe 4e plaats.

  MNM eert deze week dagelijks een olympiër die naast de prijzen viel in Tokio. Vandaag mocht zevenkampster Noor Vidts op bezoek gaan bij Peter Van de Veire. Vidts kreeg een chocolade medaille overhandigd voor haar 4e plaats in de olympische zevenkamp.

  Vidts (25) was voor het grote publiek nog een nobele onbekende, maar verraste in Tokio jan en alleman met een knalprestatie op de olympische zevenkamp. In de schaduw van olympisch kampioene Nafi Thiam werd Vidts vierde, op een zucht van brons.

   

  Vidts verraste ook zichzelf met haar prestatie, vertelde ze deze ochtend aan Peter Van de Veire. "Ik had het helemaal niet verwacht. Als iemand me op voorhand had gezegd dat ik vierde zou worden, dan had ik eens goed gelachen."

   

  Uiteindelijk kwam Vidts amper 19 puntjes tekort voor het brons, dat naar de Nederlandse Emma Oosterwegel ging. "Op het eerste moment denk je "dju", maar al snel is dat gevoel toch in trots overgegaan."

   

  Atletiekleek Van de Veire peilde nog even naar Vidts' favoriete en minder favoriete onderdelen in de meerkamp. "Speerwerpen is altijd mijn moeilijkste discipline geweest, maar sinds de Olympische Spelen ben ik er daar op vooruit gegaan."

   

  "Als ik zelf nog een atletiekdiscipline mocht kiezen om toe te voegen aan onze meerkamp? Dan kies ik polsstokspringen, dat zou leuk zijn", besloot Vidts.

  Waarom een chocolade medaille?

  In de ploegkoers op de olympische wielerbaan van Tokio streden Kenny De Ketel en Robbe Ghys voor eremetaal. Uiteindelijk strandde het duo op een vierde plek.

   

  Na de wedstrijd reageerde De Ketele teleurgesteld : "Ik dacht in de laatste ronden enkel aan goud, maar het werd een medaille van chocolade."

  Bekijk het interview en de medailleceremonie: