Gezien in Extra Time: de pink van Van Crombrugge en de economieles van Kompany

  Beroepsmisvorming bij Hendrik Van Crombrugge.

  Anderlecht-aanvoerder Hendrik Van Crombrugge passeerde gisteren aan de Extra Time-tafel. Onder meer zijn kromme vinger, zijn nogal aparte eerste ontmoeting met Vincent Kompany en zijn "loopvermogen" tijdens een match kwamen aan bod. Een overzichtje.

  De "cromme" pink van Van Crombrugge

  Vooraan in de uitzending peilde presentator Frank Raes nog eens naar de staat van Van Crombrugge's pink. Die staat door zijn carrière als doelman ondertussen schots en scheef. "Beroepsvorming", noemt Van Crombrugge het zelf, "maar het hindert me niet bij het keepen."

  De economieles van Kompany

  Van Crombrugge had ook nog een anekdote klaar over zijn eerste ontmoeting met zijn huidige coach Vincent Kompany. Dat was niet bij Anderlecht, maar wel bij de nationale ploeg, waar de doelman toen als invaller opgetrommeld werd.

   

  "Ik speelde nog bij Eupen toen. Ik zat aan tafel niet zo ver van Kompany, hij was iets aan het uitleggen over economie, het ging over rendement. Benteke snapte het niet echt, maar toen hij me een vraag stelde gaf ik wel een goed antwoord. Hij was bijna les aan het geven."

  Het "loopvermogen" van de Anderlecht-doelman

  Een opvallende statistiek kwam maandag ter sprake in Extra Time: Van Crombrugge loopt tijdens een wedstrijd bijna 2 kilometer meer dan collega-doelmannen als Simon Mignolet of Maarten Vandevoordt.

   

  "Hoe dat komt? Ik zal slecht opgesteld staan zeker?", lacht Van Crombrugge. "Het komt puur door positiespel: het lezen van situaties op een bepaalde manier. Ik ben tactisch geschoold door mijn Spaanse keeperstrainer in Eupen."

  "Club-PSG kijken? Er zijn zoveel leuke dingen te doen 's avonds"

  Woensdag begint landskampioen Club Brugge met de galamatch tegen de sterren van PSG aan zijn Champions League-avontuur. Van Crombrugge zal echter niet voor de beeldbuis zitten.

   

  "Er zijn zoveel leuke dingen te doen 's avonds. Ik kijk sowieso niet zo veel voetbal. Ik heb veel andere interesses en er kruipt veel tijd in mijn twee kinderen."