Nederlandse vrouwen trekken met 4 wereldkampioenen naar WK

  Wereldkampioene Anna van der Breggen mikt op een 3e wereldtitel.

  Gaat de regenboogtrui bij de vrouwen voor de 5e keer op rij naar Nederland? De oranje delegatie komt alvast met de grote kanonnen naar Leuven: maar liefst 4 (ex-)wereldkampioenen komen aan de start van de WK-wegrit.

  Bondscoach Loes Gunnewijk selecteerde naast Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Chantal van den Broek-Blaak ook Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Amy Pieters en Demi Vollering. 

   

  Op de afgelopen vier WK's veroverden de Nederlandse vrouwen het goud in de wegwedstrijd. Van der Breggen herhaalde vorig jaar haar succes uit 2018, Blaak was de beste in 2017 en Van Vleuten in 2019. Vos pakte de regenboogtrui al drie keer (2006, 2012 en 2013). Met Lucinda Brand nemen ze ook de wereldkampioene veldrijden mee.

   

  "We doen er alles aan om opnieuw de titel mee naar huis te nemen", zegt Gunnewijk. "De verwachtingen zijn uiteraard hoog, maar je begint elk kampioenschap op nul."   

   

  Nederland mag in de tijdrit met vier vrouwen starten: titelverdedigster Van der Breggen en olympisch kampioene Van Vleuten hebben een vaste startplek, Van Dijk en Riejanne Markus vervolledigen het kwartet voor de tijdrit op maandag 20 september.