Stagiair Stan Van Tricht maakt het af voor Deceuninck-Quick Step in Gullegem Koerse

  Stan Van Tricht heeft zijn visitekaartje afgegeven aan Deceuninck-Quick Step, de ploeg waarbij hij sinds kort "stage loopt". Van Tricht was in Gullegem Koerse, een van de grootste kermiskoersen van het land, in de finale op de zwier met zijn ploegmaat Pieter Serry, die zelf had gehoopt een eerste zege in zijn carrière te behalen.

  Gullegem Koerse mag officieel dan wel een kermiskoers zijn, met onder meer Yves Lampaert (2x), Greg Van Avermaet, Matteo Trentin en Philippe Gilbert heeft de koers een recente erelijst waar heel wat profkoersen van zouden dromen.

   

  Na een jaar coronapauze kunnen de organisatoren weer heel wat mooie namen naar West-Vlaanderen lokken. Toch was het Deceuninck-Quick Step dat in zijn achtertuin andermaal de koers zou bepalen.

   

  In de slotfase reden ploegmaats Pieter Serry en Stan Van Tricht - in een van zijn eerste koersen voor het team - weg samen de lokale held Ceriel Desal.

   

  Serry had gehoopt eindelijk ook eens te kunnen juichen, na heel wat jaren in het knechtenlivrei, maar zijn manoeuvre lukte niet. Het was uiteindelijk zijn jonge ploegmaat-stagiair die het moest afmaken. Over een paar dagen zien we Van Tricht al opnieuw aan het werk in de GP de Fourmies.

  Uitslag Gullegem Koerse

  1.  Stan Van Tricht
  2. Ceriel Desal
  3. Pieter Serry