Ga naar de inhoud

Messi, het paard, vandaag op Waregem Koerse: "Een fenomeen"

Messi won de Jewel Crown in Abu Dhabi.

Na het uitstel van vorig jaar is Waregem Koerse weer helemaal terug. Vandaag gaat het evenement voor de 173e keer van start met een speciaal paard op de affiche. Niemand minder dan Messi, een Arabisch volbloed dat de Jewel Crown in Abu Dhabi won, zal van de partij zijn.

Net als in de voetbalwereld is Messi in de paardensport ook een naam als een klok. "Messi is een fenomeen in de racesport", zegt fokker Timo Keersmaekers aan Waregem Koerse. "Hij won in 2020 de Jewel Crown 2020 in Abu Dhabi en dat met een prijzenpot van 1,3 miljoen euro."

"Mijn petekind heeft de naam gekozen. Voetbalgek als hij is, was Messi een vrij logische keuze. Ik kijk echt uit naar Waregem Koerse. Een betere publiciteit in België kunnen de Arabische volbloedpaarden niet krijgen."

Populair in het Midden-Oosten

De wedstrijd met de Arabische volbloedpaarden is een nieuw evenement voor vandaag. "Waregem Koerse helpt mee om deze spectaculaire discipline extra op de kaart te zetten", vertelt de organisatie. "Sjeik Mansour uit de Verenigde Arabische Emiraten wil de sport verder op de kaart plaatsen en komt hierdoor ook tussen in de mooie prijzenpot."

 

"Het Arabische volbloedpaard is in onze contreien al enige tijd aan een serieuze opmars bezig", klinkt het nog. "En net door het succes hier, bij ons, is deze tak van de paardensport ook weer in het Midden-Oosten aan populariteit aan het winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.