Geblesseerde Britt Herbots verlaat EK volleybal

  Herbots had in de voorbereiding al wat last van haar buikspieren, maar tijdens het EK stak de blessure weer de kop op.

  Het zat eraan te komen: verder onderzoek gisteren heeft aan het licht gebracht dat Britt Herbots een klein scheurtje heeft in haar buikspieren. Medisch is het dus niet verantwoord om de 21-jarige sterkhoudster maandag te laten spelen in de 1/8e finale van het EK volleybal tegen Italië. Herbots vliegt vandaag terug naar België.

  Britt Herbots had tijdens de aanloop naar het EK al last van een lichte buikspierblessure. Op het EK zelf stak deze blessure opnieuw de kop op.

  De sterkhouder van de Yellow Tigers was twijfelachtig voor de matchen tegen Rusland en Bosnië-Herzegovina, maar wilde de ploeg niet in de steek laten. Nadien volgde de wedstrijd tegen Frankrijk, cruciaal voor het behalen van de belangrijke tweede plaats in de groep.

  Ook hier stond Herbots op het terrein, maar het was duidelijk dat de receptie-hoekspeelster niet over al haar mogelijkheden kon beschikken. De match ging verloren, waardoor topland Italië de tegenstander werd in de 1/8e finales.

  Tegen WK-finalist Italië werden de kansen van de Yellow Tigers om door te stoten naar de laatste acht van dit EK sowieso als minimaal ingeschat. Zonder sterkhoudster Herbots lijken de Tigers nu al helemaal een vogel voor de

  kat.

  Herbots zou een drietal weken rust voorgeschreven krijgen vooraleer ze weer aan de slag kan bij haar Italiaanse club Novara.

  Gert Vande Broek: "Elke match extra maakte de blessure erger"