Gert Vande Broek: "Janssens heeft getoond dat ze onze Herbots kan zijn"

Gert Vande Broek mag zich stilaan opmaken voor de 1/8e finales van het EK.

Na een geslaagde auditie van Marlies Janssens voor de rol van Britt Herbots  hebben de Yellow Tigers met een een droge 3-0-zege van Bosnië-Herzegovina gewonnen. De ploeg van Gert Vande Broek plaatste zich zo voor de 1/8e finales van het EK volleybal.

"Het doel was om met 3-0 te winnen en de wedstrijd niet te lang te laten duren vandaag. De meisjes hebben hun vrije dag verdiend.", verklaarde coach Gert Vande Broek na de 3-0-zege (25-23, 25-19, 25-15) van de Yellow Tigers (FIVB-12) tegen Bosnië-Herzegovina. 

 

Al liep de organisatie in de beginfase niet van een leien dakje. "De eerste set ging moeizaam, maar Ik denk dat iedereen de reden kent. We wilden Britt Herbots minder in het spel betrekken, om haar fit te houden voor de rest van het toernooi. We konden haar dus minder aanspelen. We moesten dan op zoek gaan naar wie er wel kon scoren."

 

Janssens to the rescue: "Uiteindelijk heeft Marlies Janssens het uitstekend gedaan. Janssens was zeker de uitblinkster vandaag. Ze was erg goed in aanval en in de verdediging en heeft zo getoond dat ze de Britt Herbots van de ploeg kan zijn."   

Marlies (Janssens) heeft het vandaag wel heel goed overgenomen van mij, hoedje af voor haar.  

Britt Herbots

"Ik heb nog wat last van mijn buikspieren", verklaarde Herbots zelf. "Ik had gehoopt dat het al beter zou gaan, maar na intensieve wedstrijden  tegen Servië en Rusland, had ik toch nog wat hinder. Langs de kant blijven is ook geen optie,  ik ben hier om de ploeg te helpen op het veld."


"Als het niet aanvallend kan, omdat ik niet volledig door kan gaan, zal het op een andere manier zijn. Tegen Bosnië heb ik bewust minder passes gekregen en heb ik me zelf ook wat ingehouden. Hopelijk zal ik tegen Frankrijk weer wat frisser zijn."

 

Herbots opende ook nog het wierookvat voor haar doublure. "Marlies heeft het vandaag wel heel goed overgenomen van mij, hoedje af voor haar."   

Bekijk hier de volledige interviews: