US Open: 7 Belgen kennen tegenstand in de kwalificaties, primeur voor Bergs

  Zizou Bergs (ATP-200) maakt voor het eerst een grandslamtoernooi mee.

  Er is in New York geloot voor de kwalificaties van de US Open, het 4e en laatste grandslamtoernooi van het jaar, dat volgende maandag van start gaat. 7 Belgen proberen de hoofdtabel te bereiken: Greet Minnen, Ysaline Bonaventure, Maryna Zanevska, Marie Benoit, Zizou Bergs, Kimmer Coppejans en Ruben Bemelmans.

  De opvallendste vaststelling: Greet Minnen (WTA-103) en Ysaline Bonaventure (WTA-129) kunnen tegenover elkaar komen te staan in de derde en laatste kwalificatieronde.

  Minnen, als zesde geplaatst in de kwalificaties, zal het in de eerste ronde opnemen tegen de 26-jarige Andrea Lazaro Garcia (WTA-232) uit Spanje. Minnen ging er vorig jaar uit in de eerste ronde van de hoofdtabel.


  Bonaventure, als 19e geplaatst, komt uit tegen de 28-jarige Française Amandine Hesse (WTA-228). In 2020 bereikte Bonaventure de 2e ronde van de hoofdtabel in New York, haar beste grandslamresultaat.

   

  Maryna Zanevska (WTA-113) bekampt de 30-jarige Amerikaanse Asia Muhammad (WTA-182). De laatste keer dat Zanevska deelnam aan het toernooi in New York was in 2014. Sindsdien is zij er 4 keer niet in geslaagd zich te kwalificeren.

   

  Marie Benoit (WTA-251) tot slot treft de 31-jarige Russische Vitalia Diatsjenko (WTA-139). Benoit zal voor het eerst in haar carrière in de kwalificatieronde op Flushing Meadows spelen.

  De vier zullen proberen Elise Mertens (WTA-16) en Alison Van Uytvanck (WTA-58) te vergezellen op de hoofdtabel. Kirsten Flipkens (WTA-116) zegde af, ze is nog niet fit met een enkelblessure.

  Bergs maakt debuut bij mannen

  Bij de mannen viert Zizou Bergs (ATP-200) zijn debuut op een grandslamtoernooi tegen de Peruaan Juan Pablo Varillas (ATP-124).

  Kimmer Coppejans (ATP-210) ontmoet het Slovaakse 18e reekshoofd Alex Molcan (ATP-138) en Ruben Bemelmans (ATP-224) speelt tegen de Israëliër Dudi Sela (ATP-319). David Goffin (ATP-30) mag meteen naar de hoofdtabel.