Ex-speler Anderlecht zakt in elkaar op veld, foto uit ziekenhuis stelt fans gerust

  Beelden die we liever niet meer zien. Na Samuel Kalu (ex-Gent) tijdens Marseille - Bordeaux zakte nu ook Fabrice N'Sakala (ex-Anderlecht) zonder aanleiding neer tijdens een match. In minuut 70 van Besiktas - Gazisehir geraakte de Congolees onwel. Een ambulance bracht N'Sakala (bij bewustzijn) meteen naar het ziekenhuis, waar een geruststellende foto genomen werd.

  Het is altijd een akelig beeld: een speler die opeens in elkaar zakt op het veld. Zeker na de hartstilstand van Christian Eriksen op het EK gaan dan meteen alle alarmbellen af.

   

  Vorige zondag was dat al het geval toen het Samuel Kalu (ex-Gent) overkwam tijdens Marseille - Bordeaux en zaterdagavond gebeurde hetzelfde bij nog een ex-speler van de Jupiler Pro League.


  Fabrice N'Sakala - 3 seizoenen actief bij Anderlecht - ging in minuut 70 tegen de grond. De linksachter van topclub Besiktas kreeg meteen medische ondersteuning en moest met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd worden.

  Besiktas kwam snel met een communiqué: "Fabrice voelde zich onwel en werd als voorzorgsmaatregel, maar bij bewustzijn, naar het ziekenhuis gevoerd."

  Daar voelde N'Sakala zich klaarblijkelijk al een stuk beter. De club postte een foto van de verdediger vanop zijn ziekenbed met een brede glimlach en twee duimen omhoog.

  Bij Besiktas maakte Michy Batshuayi overigens zijn debuut. Hij viel in de 68e minuut in bij een 0-0-tussenstand en kon niets aan die score veranderen.