David Goffin is in vrije val op ATP-ranking en zakt al zeker naar de 30e plaats

  De uitschakeling van David Goffin in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Cincinnati, waar hij zijn comeback maakte na een enkelblessure en met twee keer 6-3 verloor van de Argentijn Guido Pella, laat zijn sporen na. Hij zakt op de ATP-ranking in één klap van de 19e naar minimaal de 30e plaats.

  In 2019 haalde David Goffin nog de finale in Cincinnati, vorig jaar werden de ATP-rankings bevroren in volle coronacrisis en dus ziet de Luikenaar volgende maandag 590 punten verdwijnen van zijn rekening op de wereldranking. 

   

  Zo blijven er nog maar 1.923 punten over voor Goffin en zal hij minstens terugvallen tot plaats 30. Op de ranglijst van 2021 is onze landgenoot pas 47e, ondanks een ATP-titel in Montpellier in februari en een kwartfinale in Monte-Carlo in april.

   

  Volgende week zet Goffin zijn Amerikaanse tournée voort in Winston-Salem. Hij probeert er ritme op te doen voor het US Open, het laatste grandslamtoernooi dat eind augustus van start gaat.

  Lees ook: