Ronaldo legt geruchten het zwijgen op: "Stop met mijn naam in het rond te gooien"

  Keert Cristiano Ronaldo terug naar Real Madrid? Dat gerucht werd gisteravond gelanceerd, maar werd al vrij snel door Real-coach Carlo Ancelotti afgeschoten. Nu breekt ook Ronaldo zelf het stilzwijgen. Hij vraagt meteen om te stoppen met zijn naam gratuit te gebruiken om meer lezers of kijkers te lokken.

  In een uitgebreide post op Instagram laat Cristiano Ronaldo er weinig twijfel over bestaan: een terugkeer naar Real Madrid is uitgesloten voor de aanvaller van Juventus.

   

  "Wie me kent weet dat ik me superhard focus op mijn werk. Minder praten en meer doen, dat is al sinds de start van mijn carrière mijn motto. Maar na alles wat er over mij gezegd en geschreven is, moet ik toch iets duidelijk maken."

   

  "Meer nog dan het gebrek aan respect voor mij als mens en als speler, is de lichtzinnige manier waarop de media over mijn toekomst berichten een gebrek aan respect voor alle clubs die betrokken worden in deze geruchten."

   

  "Mijn verhaal bij Real Madrid is voltooid. Het staat geboekstaafd, in woorden en cijfers, in trofeeën en titels, in records en in krantenkoppen. Het leeft voort in het museum van Bernabeu net als in de hoofden van elke fan. Ik weet dat de echte supporter van Real mij in zijn hart draagt, ik doe hetzelfde met hen."

   

  "Los van deze recente berichten in Spanje zijn er wel vaker verhalen geweest waarin ik werd gelinkt aan tal van clubs in verschillende competities. Nooit was iemand bekommerd om de waarheid."

   

  "Ik doorbreek de stilte om te zeggen dat mijn naam niet langer zomaar in het rond gegooid kan worden. Ik blijf gefocust op mijn carrière en kijk uit naar de volgende uitdagingen. Al de rest zijn slechts praatjes."