Nu wel goud: Frankrijk neemt revanche tegen Rusland in handbalfinale

  Pauletta Foppa loodste Frankrijk naar olympisch goud.

  Net als de Franse mannen hebben nu ook de vrouwen olympisch goud gepakt in het handbal. In een heruitgave van de finale in Rio werd Rusland met 25-30 verslagen. Het is de allereerste gouden medaille voor de Franse vrouwen in het handbal.

  "Les Bleus" kenden een uiterst wisselvallig toernooi met nederlagen in de poulefase tegen Spanje en Rusland. Ook in de halve finale tegen Zweden ging het erg moeizaam. Ook Rusland stootte door naar de finale na een thriller tegen Noorwegen (26-27).

   

  In de eerste helft kregen we 28 doelpunten te zien, maar geen van beide finalisten slaagde erin om een kloofje uit te bouwen. De sterke Russische tandem Polina Vedjochina en Darja Dmitrijeva hielden het gat klein aan de rust: 13-15.

   

  Bij Frankrijk viel de efficiëntie van Pauletta Foppa op die geen kans liet liggen en in 7 pogingen ook 7 keer kon scoren. Ook doelvrouw Cleopatre Darleux pakte uit met enkele geweldige tussenkomsten.

   

  In de tweede helft waren het wel de Fransen die duidelijk de bovenhand namen. Ze slaagden erin om een kloof van 5 doelpunten uit te bouwen, Rusland stond met nog een dikke 10 minuten op de klok voor een haast onmogelijke opdracht.

   

  In de laatste momenten van de wedstrijd sneed Allison Pineau nog eens door de Russische defensie: 21-27. Nadien counterde Frankrijk de partij makkelijk uit het leverde hen uiteindelijk een 25-30 overwinning op. Opnieuw goud dus voor Frankrijk in het handbal, maar wel de allereerste keer bij de vrouwen.

   

  De bronzen medaille ging nog naar Noorwegen dat Zweden in een Scandinavisch onderonsje met 36-19 in de pan hakte.

  Bekijk de ontknoping van de handbalfinale bij de vrouwen

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.