Frankrijk pakt goud in zijn eerste volleybalfinale na thriller tegen Rusland

  Frankrijk geraakte in het verleden nooit verder dan de kwartfinale op de Spelen.

  Wat een ontknoping in het volleybal. In een ware thriller van een finale hebben de Franse volleyballers favoriet Rusland geklopt. Na twee sets stonden de Fransen al 2-0 voor in sets, maar de Russen rechtten hun rug en kwamen nog terug tot 2-2. In de allesbeslissende vijfde set haalde Les Bleus het met 15-12. 

  In de halve finale zette Frankrijk Argentinië nog gemakkelijk opzij. De Fransen mochten zich dus opmaken voor een eerste olympische finale ooit in het volleybal. Op zich al een historisch moment.

   

  In de finale stond grootmacht Rusland te wachten. In de halve finale klopte Rusland titelverdediger en topfavoriet Brazilië. De olympisch kampioen van Londen begon dan ook als favoriet aan de finale.

   

  Maar het waren Les Bleus die de beste start namen. Na twee sets stond het al meteen 2-0. Frankrijk leek zo eenvoudig op weg te zijn naar een stunt. Maar de Russen vonden in de derde set hun tweede adem. Ze vochten terug en kwamen nog op gelijke hoogte, 2-2.

   

  Een vijfde set moest voor de beslissing zorgen in de finale. De Fransen leken op het juiste moment hersteld te zijn na de twee verloren sets, want in de vijfde set maakten Les Bleus het af met 15-12.

   

  Een historisch moment voor de Franse volleyballers, want Frankrijk geraakte in het verleden nog nooit verder dan de kwartfinale op de Spelen.

  Frankrijk boven in zaalsporten

  In Tokio bleken de Fransen baas te zijn in de zaalsporten. Naast de gouden medaille in het volleybal, haalde Frankrijk ook een gouden medaille in het handbal.

   

  In het basketbal was Frankrijk goed voor een zilveren medaille bij de mannen en een bronzen bij de vrouwen.