Masterclass Durant bezorgt Team USA vierde olympische titel op rij

  Frankrijk is er niet in geslaagd topfavoriet Amerika te verrassen in de finale van het basketbaltoernooi. Kevin Durant had zijn dagje en leidde zijn team met 29 punten naar de vierde gouden medaille op rij. Eindstand: 82-87 .

  Amerikaanse NBA-sterren zetten Frankrijk nipt opzij in de finale en pakken opnieuw goud

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Geen LeBron James op de Spelen, dus waren alle ogen gericht op sterspeler Kevin Durant. De Amerikaan wou zijn derde gouden medaille op rij pakken. Daarvoor moest de VS wel eerst Frankrijk opzijzetten, dat in de halve finale nog het Slovenië van Luka Doncic naar huis had gestuurd.


  Frankrijk, onder leiding van NBA-ster Rudy Gobert, liet meteen zien dat het zijn plekje in de finale verdiende. De Fransen begonnen sterk en maakten meteen een kloofje. Durant en co. moesten vol aan de bak, maar stelden al voor het einde van het eerste kwart orde op zaken: 18-22.


  Team USA kwam onder stoom en de Fransen wisten bij vlagen van geen hout meer pijlen te maken. Onder impuls van een indrukwekkende Durant groeide de voorsprong van de Amerikanen halfweg het tweede kwart tot 13 punten.

  Gobert en co. hadden echter geen zin om zich naar de slachtbank te laten leiden.  Dankzij een stevige tussensprint bleef het verschil bij de rust binnen de perken: 39-44.

  Vierde goud op rij voor Team USA

  De Fransen hadden moed geput uit dat sterke slot en domineerden onder de ring. De nervositeit steeg bij het Amerikaanse sterrenensemble. Gobert stuwde zijn manschappen vooruit en dat loonde. Het verschil werd teruggedrongen naar drie punten.

   
  Frankrijk rook bloed, maar dankzij het vele balverlies bij de Fransen groeide de voorsprong van de Amerikanen toch weer tot 10 punten.


  De VS leek zo comfortabel op weg naar het goud, maar Frankrijk maakte het in het slot toch nog spannend. In een alles-of-niets-poging kwamen ze nog bijzonder dicht. Maar te veel missers, vooral vanop de vrijworplijn, zorgden ervoor dat de VS alsnog comfortabel de zege wist te pakken. Eindstand: 82-87.


  De Verenigde Staten mogen zo een nieuwe olympische titel aan hun palmares toevoegen. Voor Team USA is het al de vierde gouden medaille op rij in het basketbal en de 16e in de geschiedenis.