Bijna veertigjarige vaarlegende viert vorstelijke vijfde medaille in K4

  Ronald Rauhe (tweede van rechts) viert met zijn veel jongere teammaats.

  Op klasse staat geen leeftijd! De Duitser Ronald Rauhe won al olympische kajakmedailles in Sydney (21 jaar geleden!), Athene, Peking en Rio én nu heeft hij daar nog een gouden plak aan toegevoegd op de Japanse wateren.

  Ronald Rauhe is de meest ronkende naam in de kajakwereld. Net voor de eeuwwisseling won hij als 17-jarige snaak al brons op het WK in de K1-klasse. Sindsdien domineert hij al twee decennia de diverse categorieën.

   

  Op de olympiades van Sydney in 2000 (brons), Athene in 2004 (goud) en Peking in 2008 (zilver) vergaarde hij het hele medaillescala in de K2 500 meter. Nadien legde hij zich meer toe op de individuele K1 200m-afstand. In 2012 leidde dat tot de grootste desillusie uit zijn carrière: in Londen werd hij in de reeksen gewipt.

   

  Vijf jaar geleden nam hij revanche in die solocategorie met een bronzen plak. Als perfecte digestief legde hij zich de voorbije jaren toe op de viermanskajak in de nieuwe olympische K4 500m-discipline. 

   

  Met veel succes dus! Samen met Max Rendschmidt, Tom Liebscher en Max Lenke peddelde hij in een prangende finale net sneller dan het Spaanse viertal. Slowakije mocht mee op het podium.