Ga naar de inhoud

54 and counting: ook Servië kan Team USA niet afstoppen richting 10e finale

WNBA-sterren Brittney Griner (centraal) en Breanna Stewart (rechts) waren de uitblinkers bij Team USA.

Diana Taurasi kan overmorgen haar 5e olympische gouden medaille pakken.

0 / 0

Net als bij de mannen mogen ook de vrouwen van Team USA dit weekend strijden voor de gouden medaille in het basketbal. De ervaren Amerikaanse vrouwen, nu 54 duels ongeslagen, hadden in de halve finales geen enkel probleem met Servië, toch de Europese kampioen: 79-59.

Dat de Amerikaanse vrouwen al een tijdje samenspelen werd ook tegen Servië, toch ook geen slecht basketballand bij de vrouwen, nog maar eens duidelijk. 

 

Servië kon in het eerste kwart amper 12 punten maken tegen de Amerikaanse torens, die wel de weg naar de ring vonden. 25-12 was dan ook de logische tussenstand na amper 10 minuten spelen.

 

Nog voor de rust stelden de WNBA-sterren de kwalificatie voor de finale eigenlijk al helemaal veilig met een 11-0-tussensprint in de laatste drie minuten van het tweede kwart: 43-21.

 

Na de onderbreking deed Servië er nog alles aan om opnieuw in de wedstrijd te komen. Dichter dan een kloof van "slechts" 14 punten kwamen ze nooit meer.

 

Dankzij de 79-59-zege, goed voor de 54e opeenvolgende overwinning, kan de VS overmorgen een gooi doen naar zijn 7e olympische basketbaltitel bij de vrouwen op een rij. Voor ervaren rotten Sue Bird (40) en Diana Taurasi (39) zou het de vijfde gouden medaille zijn. Straf!

De hoogtepunten van de wedstrijd:

De topschutters bij de Amerikanen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrouwen van de VS zijn al 54 duels ongeslagen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.