Elodie Ouedraogo: "Ook zonder Jonathan zijn Tornados outsider voor medaille"

  Morgen staan zowel de Belgian Tornados als de Belgian Cheetahs in de finale van de 4x400m. De vrouwen liepen een Belgisch record in de reeksen, bij de mannen trok een geblesseerde Jonathan Borlée de ploeg over de streep. Prestaties die in "Van hier tot in Tokio" veel lof oogstten.

  "Het is gekkenwerk om te blijven doorlopen", weet Elodie Ouedraogo. "Hij voelde het al op 200m. Zijn hamstring wordt zo zwaar belast en heel zijn lichaam verzuurt... Ik zou niet graag in zijn plek lopen op dat moment."

   

   Jonathan verbeet de pijn en bezorgde België een finaleplek. "Maar we zitten wel met geblesseerde tweelingsbroers", poneert Karl Vannieuwkerke.

   

  "Het dream team kunnen we nu niet meer aan de start brengen", reageert Ouedraogo. "Anderzijds is Alexander Doom bezig aan een fantastisch seizoen, ook Jonathan Sacoor doet het erg goed. Kevin zal als laatste lopen. Het gaat erop of eronder zijn morgen."

   

  De kans dat we Jonathan Borlée morgen aan de start zien, lijkt klein. Ouedraogo: "Ik denk dat het om een scheur in de hamstrings gaat. De vraag is hoe groot die scheur is. Maar ook zonder hem blijven ze een outsider voor de medaille morgen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Dauwens: "Verbetenheid was indrukwekkend"

  Met een rotvaart en in een Belgisch record plaatsten de Belgian Cheetahs zich voor de finale van de 4x400m. Een knappe prestatie, zonder sterkhoudster Cynthia Bolingo.

   

  "Ze hebben dat enorm goed opgelost. De meisjes waren klaar om ervoor te gaan. Ook de verbetenheid waarmee ze van start gingen, was indrukwekkend", vindt Axelle Dauwens.

   

  "Mocht Cynthia erbij geweest zijn, konden ze meestrijden voor een medaille. Nu is de top 5 realistisch, al blijft alles mogelijk in de aflossing. Er zijn al heel wat fouten gemaakt."

  De finale van de Belgian Cheetahs is live te zien om 14.30 uur, de Tornados gaan twintig minuten later van start.