Novak Djokovic kijkt al vooruit naar Spelen van 2024, Nadal herneemt met zege

  Novak Djokovic

  Als het aan de 34-jarige Novak Djokovic ligt, is hij er over drie jaar op de Olympische Spelen gewoon nog bij. Dat maakte de nummer een van de wereld donderdag duidelijk op Twitter. Rafael Nadal won in Washington zijn eerste match sinds de verloren halve finale op Roland Garros.

  Novak Djokovic zag op de Spelen in Tokio zijn missie stranden om zich te verzekeren van de zogenoemde "golden slam", winst van alle grandslamtoernooien en olympisch goud in hetzelfde jaar. 

   

  Djokovic verloor in de halve finales van de Duitser Alexander Zverev en moest in de strijd om brons ook zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Pablo Carreño Busta. Ook in het gemengd dubbel greep hij naast de medailles.

   

  "Het was een eer om Servië te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Ik weet van mezelf dat ik alles heb gegeven voor een medaille en kijk er naar uit om sterker terug te komen in Parijs", schrijft de 20-voudig grandslamkampioen op sociale media.

  Nadal boekt felbevochten zege in Washington

  Rafael Nadal won donderdag op het ATP-toernooi van Washington bij zijn rentree tegen de Amerikaan Jack Sock. Makkelijk had de Spanjaard het wel niet. Er was een derde set nodig: 6-2, 4-6, 7-6. 

   

  Voor Nadal was het de eerste wedstrijd sinds de halve finales op Roland Garros, toen hij verloor van Novak Djokovic. Nadien nam hij de tijd om te herstellen van een voetblessure, waardoor hij niet kon aantreden op Wimbledon en de Spelen van Tokio. In Washington staat hij in de achtste finales tegenover de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 50).