Johnson-Thompson na opgave: "Dat ik kon starten, was een mirakel"

  Johnson-Thompson moest de zevenkamp geblesseerd verlaten.

  Het werd niet de zevenkamp van Katerina Johnson-Thompson. De grote concurrente van Nafi Thiam moest op de 200 meter de strijd geblesseerd staken. En dat nadat ze eerder haar achillespees had gescheurd. "Ik geloofde echt dat ik een medaille kon pakken", vertelt ze nu.

  "Ik weet niet waar te beginnen om uit te leggen wat ik voel", stak KJT van wal op Twitter. "Slechts een handvol mensen begrijpen wat ik doormaakte."

   

  "Nog minder personen begrijpen de mentale en fysieke uitdagingen die ik tegenkwam om op tijd weer fit te geraken nadat mijn achillespees eind december was gescheurd. Ik begon het jaar in een rolstoel en ik wilde mijn Spelen niet op dezelfde manier beëindigen."

   

  "Dat ik de start haalde, was een mirakel. Ik geloofde echt dat ik in staat was om een medaille te pakken ondanks het feit dat ik een half jaar niet kon trainen. Meer dan ooit ben ik trots dat ik er stond en het probeerde."

  Ik begon het jaar in een rolstoel en ik wilde mijn Spelen niet op dezelfde manier beëindigen.

  Katerina Johnson-Thompson

  "Ik ben een vechter"

  "Het zou makkelijk geweest zijn om niet mee te doen en te zeggen dat ik niet klaar was door die blessure. Maar ik ben niet dat type atleet of persoon. Ik ben een vechter en vind het bijzonder moeilijk om op te geven."


  "Ik heb zoveel opgeofferd. 5 jaar geleden verhuisde ik naar Frankrijk, ver weg van familie en vrienden. Ik smakte zo vaak tegen de grond, maar stond telkens weer op. Het zal wel lang duren om dit nu te verwerken."