Halve finales zijn het eindstation in Tokio voor 1.500m-loper Debjani

  Voor Ismael Debjani ging het te snel in de halve finales.

  Ismael Debjani is gestrand in de halve finales van de 1.500 meter op de Olympische Spelen. Debjani haalde in zijn halve finale niet meer het niveau van de reeksen en werd logischerwijs uitgeschakeld.

  Ismael Debjani had het prima gedaan in de reeksen, maar kon die goeie lijn niet doortrekken in de halve finales. Debjani liep duidelijk minder comfortabel dan in de reeksen en zakte na een behoorlijke start mondjesmaat weg.

   

  Het tempo dat bepaald werd door de Keniaan Cheruiyot was te hoog gegrepen voor de grimassende Debjani, die in de slotronde nog veel terrein verloor. Met een chrono van 3'42"18 bleef hij ook ruim boven zijn tijd van de kwalificaties.

  VIDEO: Bekijk de halve finale van de 1.500m met Debjani

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Ik had moeite om te volgen"

  "Het ging in het begin al heel snel", vertelde Debjani. "Ik had het wat moeilijk om te volgen en ik mis wat wedstrijdritme. Het is beter voor mij als het in het begin wat trager gaat en dat de snelheid dan oploopt."


  "Misschien was ik ook een beetje moe. Het is heel warm en dat maakt het moeilijk om te recupereren. Je kan niet altijd winnen."

  programma Ismael Debjani
  dinsdag 3 augustus reeksen 3'36"00 (1e, naar HF) verslag
  donderdag 5 augustus halve finale 3'42"18 (11e, out) verslag