Medaille nummer 2: Duitser Wellbrock pakt goud na knalprestatie in open water

  De Duitser zwom nagenoeg heel de wedstrijd op kop en bekroonde zijn aanvalslust met een gouden medaille.

  De Duitser Florian Wellbrock had er zin in vandaag. De 23-jarige Duitse zwemmer wou op de 10 kilometer in open water beter doen dan zijn bronzen medaille in de 1.500m vrije slag. Daarvoor moest hij wel eerst de Italiaan Gregorio Paltrinieri voorblijven, die in Rio nog goud pakte op de 1.500m vrije slag.

  Bekijk de slotfase:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Wellbrock schiet snel uit de startblokken

  De regerende wereldkampioen had zijn zinnen gezet op een nieuwe medaille en schoot als een komeet uit de startblokken. In het 29 graden warme water legde de Duitser meteen een strak tempo op.

   

  Marc-Antoine Olivier, nog goed voor brons in Rio 2016, zag het gevaar en probeerde zijn wagonnetje aan te haken bij Wellbrock. Tevergeefs. De Fransman kreeg het gat niet dicht en zou als zesde finishen. 

   

  Enkel de Hongaar Kristof Rasovszky, de Israëliër Matan Roditi en Paltrinieri hielden de Duitser binnen schot.

  Tweede medaille op een week tijd

  De race leek op een sprint met vier uit te draaien. Maar op goed twee kilometer van de finish vond Wellbrock het welletjes geweest. De Duitser ging fors tekeer en zwom op korte tijd een stevige voorsprong bij elkaar.


  Rasovszky en Paltrinieri probeerden nog wel het gat te dichten maar hun kaars doofde uit nog voor ze de Duitser te pakken kregen. Wellbrock won uiteindelijk in 1u48'33"7. 

   

  In de sprint om het zilver bleek Rasovszky sneller dan Paltrinieri, die tevreden moet zijn met de bronzen medaille. 


  Een gouden medaille dus voor Floris Wellbrock, die na zijn bronzen medaille afgelopen zondag in de 1.500m vrije slag een nieuwe olympische medaille rond zijn nek mag hangen.

  Wellbrock pakte afgelopen zondag nog knap brons in de 1500m vrije slag.