Racing Genk steekt de hand in eigen boezem, maar geeft niet op: "Alles is nog mogelijk"

  Racing Genk verloor vanavond de eerste ontmoeting met 1-2.

  De uitdaging van Racing Genk was al groot en is nog een stukje complexer geworden. Na de 1-2-nederlaag tegen Sjachtar Donetsk in de 3e en voorlaatste voorronde van de Champions League liggen de vetpotten (nog) wat meer buiten bereik. Hoe analyseerde Genk de nederlaag?

  Aanvoerder Bryan Heynen sakkerde, maar wilde tegelijk niet bij de pakken blijven zitten.

   

  "We kregen een hele domme penalty tegen. Hij (Munoz) had misschien niet mogen happen, maar het is gebeurd", vertelde de middenvelder.

   

  "We moeten naar onszelf kijken. We stonden goed en gaven niet veel weg, maar we konden zelf misschien beter tegenprikken. Alles is nog mogelijk."

   

  Aangezien de uitdoelpunten niet meer doorslaggevend zijn, kan bijvoorbeeld een 0-1-zege volgende week genoeg zijn om in de running te blijven.

   

  "We gaan nog altijd met veel vertrouwen naar Oekraïne. We hebben gezien dat we een kans maken."

  "De wetten van het internationale voetbal"

  Ook bij John van den Brom waren er gemengde gevoelens. "We hebben heel lang getoond dat we minstens gelijkwaardig waren", vertelde de T1 bij VTM.

   

  "We kregen de gewenste voorsprong en we wisten dat Sjachtar goeie spelers heeft. Dat hebben ze laten zien, maar daardoor hebben ze niet gewonnen."

   

  "We hebben onszelf tekort gedaan. Ze hadden een strafschop nodig en bij de 1-2 stonden we te slapen. Dat zijn de wetten van het internationale voetbal en dat heb ik ook tegen mijn groep gezegd."

   

  Van den Brom zag toch "een prima wedstrijd" van zijn team. "We hebben nog een kans om het goed te maken."

   

  "Dat wordt zwaar, maar ik zie genoeg dingen waar we verder mee kunnen. Het is nu minder dan fiftyfifty, ja, ook al leek 1-1 me meer terecht."

   

  "Maar dat telt nu niet en we moeten het onszelf kwalijk nemen dat we de goals hebben weggegeven."

  We hebben nog een kans om het goed te maken.

  John van den Brom (trainer Racing Genk)

  Lees ook: