Witsel sluit na half jaar weer aan bij Dortmund: "Ik voel me een nieuwkomer"

  Axel Witsel sloot aan op de stage van Dortmund in Zwitserland.

  Op het EK demonstreerde Axel Witsel dat zijn achillespees volledig hersteld is, nu mag hij het na 6 maanden afwezigheid ook tonen bij Dortmund. "Het belangrijkste is dat ik me heel goed voel", zegt de Rode Duivel.

  In januari scheurde Axel Witsel zijn achillespees, meteen het einde van zijn seizoen bij Dortmund. Na een pittige revalidatie kon de Rode Duivel voor het eerst in actie komen op het EK met de Belgen.

   

  Na 6 maanden afwezigheid kan hij nu ook weer zijn geel-zwarte plunje van Dortmund uit de kleerkast halen. Gisteren sloot Witsel aan bij de groep op stage in Zwitserland. "Het is heel lang geleden. Ik voel me een beetje een nieuwkomer", zei hij bij zijn aankomst.

   

  "Ik had mijn ploegmaats al 6 maanden niet meer gezien, dus ik ben heel blij om terug te zijn. En het belangrijkste is dat ik me heel goed voel. Het was een lastige periode. Ik heb hard moeten werken om fit te raken voor het EK. Gelukkig kon ik 4 wedstrijden spelen zonder pijn."

  Je moet altijd vechten om in de basis te staan, dat is het mooie aan voetbal

  Axel Witsel

  Witsel moet dit seizoen indruk maken op een nieuwe coach: Marco Rose maakte de overstap van Borussia Mönchengladbach. "We hebben al wat gesproken, maar ik heb nog niet meegetraind", aldus Witsel.


  De Rode Duivel moet op het middenveld afrekenen met heel wat concurrentie. "Je moet altijd vechten om in de basis te staan, dat is het mooie aan voetbal", blijft Witsel nuchter. Hij wil desnoods zelfs depanneren in de achterhoede. "Iedereen weet dat ik het liefst als verdedigende middenvelder speel, maar als we verdedigers te weinig hebben, zal ik het team helpen."


  Dortmund begint over twee weken aan de competitie tegen Eintracht Frankfurt. "We moeten een heel seizoen op hetzelfde niveau spelen en dan kunnen we meer bereiken dan vorig seizoen", besloot Witsel.