Recordman Kevin Durant leidt Team USA naar zege tegen Tsjechië

  Kevin Durant is nu topscorer aller tijden op de Olympische Spelen voor Amerika.

  De Amerikaanse basketballers lijken stilaan onder stoom te komen op de Olympische Spelen. Tegen Tsjechië kreeg Team USA het even warm, maar uiteindelijk won het met een duidelijke 119-84 score. Kevin Durant was goed voor 23 punten en is nu topscorer aller tijden op de Olympische Spelen voor Amerika.

  Het vorige duel van Team USA tegen Iran draaide uit op een ware galamatch. De Amerikaanse vedetten verdubbelden net niet de eindscore van de Iraniërs met 120-66.  In hun laatste groepswedstrijd namen de Amerikanen het op tegen Tsjechië, op papier een grotere uitdaging dan de Iraniërs. 

   

  Maar de Tsjechen begonnen verschroeiend. Tsjechië sloeg meteen een kloofje van tien punten en eindigde het eerste kwart met een 25-18 voorsprong.  Halverwege de wedstrijd nam Team USA onder leiding van Kevin Durant opnieuw de bovenhand met 47-43.

   

  De VS diepte in de tweede helft zijn voorprong verder uit. In het derde kwart misten de Amerikanen slechts één shot. Uiteindelijk werd het nog 119-84. Met hun tweede overwinning op een rij plaatst Team USA zich voor de kwartfinales.

   

  De Amerikanen konden tegen Tsjechië rekenen op een sterke Jayson Tatum. De sterspeler van de Boston Celtics was goed voor 27 punten.

   

  Voor sterspeler Kevin Durant was de wedstrijd extra speciaal. Hij zorgde voor 23 punten en steekt zo Carmelo Anthony voorbij als topscorer aller tijden op de Olympische Spelen voor Amerika.

  Tsjechië start sterk, record voor Durant

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bekijk de mooiste acties van de wedstrijd

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.