Verrassing van formaat: Frankrijk smeert Team USA eerste nederlaag sinds 2004 aan op de Spelen

 zo 25 juli 2021 16:02

Team USA is dé topfavoriet om olympisch goud te pakken tijdens de Olympische Spelen. Durant en co. openden met een bijzonder interessant duel tegen Frankrijk. Team USA speelde bijzonder wisselvallig en verloor in het ultieme slot nog van de defensief sterke Fransen: 83-76.

De eerste helft ging goed op en neer. De VS had al snel een voorsprong beet in het eerste quarter, maar slaagde er doorheen de rest van die eerste periode niet echt in om de kloof te vergroten. Defensief deed Frankrijk het uitstekend, maar het miste voor de pauze wel liefst 10 pogingen op een 3-punter.

 

Bij Team USA speelde Kevin Durant geen geweldige eerste periode, hij moest al vrij vroeg in het 2e quarter verplicht naar de bank nadat hij enkele fouten maakte. Met 37-45 op het scorebord trokken beide teams de kleedkamers in. Fransman Evan Fournier, actief bij de Boston Celtics, was toen al goed voor 12 punten. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

25-11 voor de Fransen in 3e quarter

Na rust zagen de Amerikanen hun voorsprong helemaal wegsmelten onder impuls van een sterk spelende Fournier (52-52). Het sein voor VS-bondscoach Gregg Popovic om zijn sterspeler Devin Booker en de defensief sterke Draymond Green toch maar terug tussen de lijnen te brengen.

 

Dat mocht in eerste instantie niet baten. De Fransen speelden een bijzonder secuur derde quarter, scoorden nu wel enkele 3-punters en slaagden er zelfs in om een voorsprong van 6 punten uit te bouwen: 62-56. De score in dat derde quarter was bijzonder opvallend: 23-11.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nagelbijten in laatste quarter

In de laatste minuten van de wedstrijd slaagden de Amerikanen er toch weer in om hun niveau op te krikken en het momentum te doen kantelen.  Jrue Holiday viel met enkele 3-punters en assists uitstekend in.

 

Frankrijk deed er met het sterk spelende duo Gobert en Batum alles aan om de kloof zo klein mogelijk te houden. Bij Team USA leek de stress in de laatste 2 minuten de bovenhand te nemen en de ene na de andere poging werd gemist. Frankrijk profiteerde en haalde de overwinning uiteindelijk binnen in de 1e groepsmatch: 83-76.

 

Deze nederlaag (de eerste sinds 2004 op de Spelen voor de VS) hoeft niet al te veel te betekenen voor de Amerikanen. Ze spelen de komende dagen nog groepsmatchen tegen Iran en Tsjechië.

 

Bekijk het spannende slot van de wedstrijd