BMX'er Kimmann na goud: "Ik snap er geen fluit van, hoe kan dit?"

  Niek Kimmann heeft zijn gouden droom werkelijkheid zien worden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Letterlijk want de Nederlander kwam eerder deze week nog ten val na een botsing met een official. In zijn eerste reactie na de gouden race was hij dan ook een beetje de kluts kwijt. "Na die botsing dacht ik: deze droom is voorbij."

  Niek Kimmann kon het bijna niet geloven toen hij over de finish kwam. "Het begint te bezinken", vertelde hij bij de NOS. "Weet je, toen ik maandag op die official botste, dacht ik dat deze droom voorbij was. Ik wist: ik ben relatief jong en deze baan ligt mij. Als ik ooit een olympische titel wil pakken, moet het nu."

   

  "En toen ging dat dus bijna aan mijn neus voorbij. De laatste weken in Nederland gingen zo goed. Mijn broer zei dat wat ik deed niet normaal was. Zelfs mijn coach zei dat ik ook zou kunnen winnen als ik niet op mijn best was. Daarom heb ik altijd vertrouwen gehouden en de mensen om me heen zijn me blijven steunen. Alle gelukswensen van de mensen deden me erg deugd."

   

  "Het was afzien vandaag", zei hij. Daarna onderbrak hij even het interview om naar de finale bij de vrouwen te kijken. Daarin pakte zijn landgenote Merel Smulders brons.

  Ik kwam over de lijn en ik snap er nog steeds geen fluit van. Hoe kan dit?

  Hoe heeft hij het met een pijnlijke knie toch geflikt vandaag? "Na de training heb ik pijnstillers genomen, maar die lagen slecht op mijn maag. Door de regen werd de race uitgesteld en dat kwam me eigenlijk goed uit. De reeksen gingen daarna goed en plots stond ik in die finale."


  "Voor de finale heeft heel het Nederlandse team me geholpen. Ik heb even alles uitgeschakeld tijdens de race. Ik was zo gaar na de afgelopen dagen dat ik dacht dat ik ingehaald zou worden. Ik kwam over de lijn en ik snap er nog steeds geen fluit van. Hoe kan dit?"


  "Een gouden medaille voor Nederland, dat was de droom", zei hij met tranen in de ogen. "Hoe goed of slecht het ook gaat, je moet altijd blijven gaan. Ik heb geknokt voor wat ik waard was. Ook met een 5e plaats zou ik dus blij zijn. Dat het nu goud is, is zeer mooi."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bekijk de winnende race nog eens

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.